• 瀏覽: 5,013
  • 回覆: 55
+3
引用:
原帖由 黃蛆死全族 於 2022-5-14 20:22 發表
移民搵工對黃絲嚟講絕對係一大難事,話說日前有網民於網上發佈一則招聘廣告,表示希望聘請香港人任客戶服務員,但就「要識講普通話」,待遇相當不俗,年薪有28000英鎊。一向自視過高、歧視普通話嘅黃絲,見到後都雙眼放光,即跪求見工。有內地網民取笑港人「冇骨氣」揶揄「手足」到英國後竟要靠普通話求職,可謂情何以堪。
服務大陸人都肯?!黃屍曱甴真係善變。

愛國藍屍不可能去英國,在英國既黃皮膚全部係黃絲,必須移除國籍,永生永世不得回國

黃絲識講普通話咩

二等公民

唔使再報呢啲新聞
黃撚仆街折墮係好正常
大家唔使理佢,等佢地靜悄悄番香港就屌爆佢地

陰國立法唔比美麗風景線, 曱甴仲唔去裝修陰國政府

如有骨氣, 就唔會移民做低等公民寄人籬下

引用:
原帖由 黃蛆死全族 於 14-5-2022 20:22 發表
移民搵工對黃絲嚟講絕對係一大難事,話說日前有網民於網上發佈一則招聘廣告,表示希望聘請香港人任客戶服務員,但就「要識講普通話」,待遇相當不俗,年薪有28000英鎊。一向自視過高、歧視普通話嘅黃絲,見到後都雙眼放光,即跪求見工。有內地網民取笑港人「冇骨氣」揶揄「手足」到英國後竟要靠普通話求職,可謂情何以堪。
黃絲要嚴正指出,佢地講的係台灣省的國語,唔係普通話

雙標!🤭

引用:
原帖由 黃蛆死全族 於 2022-5-14 20:22 發表
在香港就日日吊講普通話嘅人,
在英國就要當講普通話嘅人係皇帝招待!

引用:
黃絲做慣英奴
所以只有做英奴就做乜都開心

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2022-5-15 15:55 發表

黃絲做慣英奴
所以只有做英奴就做乜都開心
講普通話俾人以為係支那人

一個月得 22.4k hkd⋯⋯

唔夠用

不過無咩經驗都22K  英國真係通漲好勁

乜黃絲會普通話麼??!乜佢地唔係最憎大陸嘅咩??!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]