• 瀏覽: 1,524
  • 回覆: 20
5月10日下午,國家移民管理局黨組召開會議專題研究加強疫情防控等工作,會議要求,要嚴格執行從嚴從緊的出入境政策,從嚴限制中國公民非必要出境活動,嚴格出入境證件審批簽發。

中國人應留國消費,支持內循環。

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202205/12/AP627ce438e4b036dce9ad7af2.html

等其他國家D通脹同疫情內循環一下先...

引用:
原帖由 onnam 於 2022-5-14 17:51 發表
5月10日下午,國家移民管理局黨組召開會議專題研究加強疫情防控等工作,會議要求,要嚴格執行從嚴從緊的出入境政策,從嚴限制中國公民非必要出境活動,嚴格出入境證件審批簽發。

中國人應留國消費,支 ...
中國的核酸檢測業,勝過其它行業

如有公民出境,會減少對檢測業務的需求

看來短期中港免隔離通關無望。

引用:
原帖由 粉紅色炸彈 於 2022-5-14 17:58 發表

中國的核酸檢測業,勝過其它行業

如有公民出境,會減少對檢測業務的需求
外國而家D白事行業都好成功...
解決通脤都係靠佢, 所以咪繼續共存由得D人去死...

而家台灣都咁做, 人命真是有價值, 最大價值就是死去時...

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2022-5-14 17:59 發表
看來短期中港免隔離通關無望。
理應唔比同胞帶錢來港消費。

這個政策我支持的,大家留在國內消費,振興經濟。當然要移民和留學的,必須允許出境。

仆去日本幫補加多幾個%軍費!!!多得香港人進貢!!!

歐美白皮豬呢啲低等動物又懶又蠢,成個經濟都係靠中國移民辛勤工作頂撚住......
完全支持阻塞人材外流,將西畜呢班寄生蟲活生生餓死 !

睇到幾隻曱甴為呢樣野發晒矛打飛機真係笑到仆街, 有幾隻仲幼稚無知到講咩 "鎖國", "內部消費" . 今次主要係針對旅遊, 全世界 Omicron爆到七彩, 去 10日8日旅遊周圍貢, 隨時唔知帶D 咩回國搞出大頭佛.

讚呀,留在中國發展肯定最好的,人民幣真香

引用:
原帖由 百蚊富翁 於 2022-5-14 18:59 發表
這個政策我支持的,大家留在國內消費,振興經濟。當然要移民和留學的,必須允許出境。
禁止移民留學啦,樣樣都咁好,身在福中不知福,做咩去外國做三等公民

引用:
原帖由 阿乜水 於 2022-5-14 19:18 發表
睇到幾隻曱甴為呢樣野發晒矛打飛機真係笑到仆街, 有幾隻仲幼稚無知到講咩 "鎖國", "內部消費" . 今次主要係針對旅遊, 全世界 Omicron爆到七彩, 去 10日8日旅遊周圍貢, 隨時唔知帶D 咩回國搞出大頭佛.
係呀,一日仲有奧米克容存在,就應該阻止任何外國輸入途徑

看到國家處處為人民生命健康着想,真的很暖心

引用:
原帖由 sniperkill 於 2022-5-14 19:23 發表

係呀,一日仲有奧米克容存在,就應該阻止任何外國輸入途徑

看到國家處處為人民生命健康着想,真的很暖心
咁快鎖國啦,omicron 唔會消失,物件都會傳播,最好禁晒所有進口貨

引用:
原帖由 阿乜水 於 2022-5-14 19:18 發表
你理得我係咪旅遊,我回國遵守防疫政策,隔離21日就得

但現在連出行都限制,同鎖國有咩分別

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]