• 瀏覽: 2,749
  • 回覆: 52
亞洲足協宣布,由於新冠疫情,中國放棄主辦2023年亞洲盃決賽周賽事。 亞洲盃中國組委會在官方微博表示,受疫情影響,中國組委會目前難以對明年的亞洲盃,按完全開放模式辦賽,作出承諾和安排。經亞洲足協、中國足協和2023年亞洲盃中國組委會共同商議後,決定本屆亞洲盃足球賽將易地舉辦,將盡快確認新的比賽地點。...

亞洲足協宣布,由於新冠疫情,中國放棄主辦2023年亞洲盃決賽周賽事。

亞洲盃中國組委會在官方微博表示,受疫情影響,中國組委會目前難以對明年的亞洲盃,按完全開放模式辦賽,作出承諾和安排。經亞洲足協、中國足協和2023年亞洲盃中國組委會共同商議後,決定本屆亞洲盃足球賽將易地舉辦,將盡快確認新的比賽地點。

賽事原定明年6月16日至7月16日在中國內地十個城市舉行,有24支球隊參加。

杭州亞運延期 連出年亞洲杯決賽週都放棄承辦 係咪習總主意??

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1648535-20220514.htm

差唔多得返中國政府先咁重視人民生命, 其他國家都係你死你賤...

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-14 16:43 發表
亞洲足協宣布,由於新冠疫情,中國放棄主辦2023年亞洲盃決賽周賽事。 亞洲盃中國組委會在官方微博表示,受疫情影響,中國組委會目前難以對明年的亞洲盃,按完全開放模式辦賽,作出承諾和安排。經亞洲足協、中國足協和2023年亞洲盃中國組委會共同商議後,決定本屆亞洲盃足球賽將易地舉辦,將盡快確認新的比賽地點。...

就嚟屙屎唔出都入埋習大數啦

支持國家鎖國,對抗病毒,直至清零

香港全面對外開放,做國家唯一對外窗口,貢獻國家

到時香港經濟就真係再起飛

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-5-14 16:50 發表
差唔多得返中國政府先咁重視人民生命, 其他國家都係你死你賤...
咁咪幾好 04年嗰屆決賽主場俾日本仔羞辱失冠情景唔會再出現 要感謝習總英明領導

引用:
原帖由 ppkokki 於 2022-5-14 16:52 發表

就嚟屙屎唔出都入埋習大數啦
足球係習總至愛嘛 明年佢地做東道主 無佢拍板下面啲人會敢自作主張胡作非為???

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-14 17:00 發表

足球係習總至愛嘛 明年佢地做東道主 無佢拍板下面啲人會敢自作主張胡作非為???
人嘅愛好會隨時間改變你又知依家足球喺佢至愛,求求奇奇乜都話係佢就一定無錯,
點解同五隻屎眼屈人講嘅一樣嘅

引用:
原帖由 ppkokki 於 2022-5-14 17:09 發表

人嘅愛好會隨時間改變你又知依家足球喺佢至愛,求求奇奇乜都話係佢就一定無錯,
點解同五隻屎眼屈人講嘅一樣嘅
就當足球唔係佢至愛 杭州亞運 亞洲杯足球賽呢啲話哂國際大型賽事 一個延期 一個直頭放棄做東 唔係佢拍板嘅話咁你認為係邊個拍板做呢啲決定先??

最好以後唔好再提足球2字,唔想再受折磨 😃

中央果然明智.

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-14 17:15 發表

就當足球唔係佢至愛 杭州亞運 亞洲杯足球賽呢啲話哂國際大型賽事 一個延期 一個直頭放棄做東 唔係佢拍板嘅話咁你認為係邊個拍板做呢啲決定先??
我又唔係先知又唔係好似你咁喺習大床下底,足球係中國最弱嘅運動邊個決定都無人反對

三年又三年
年年有今日

引用:
原帖由 ppkokki 於 2022-5-14 17:22 發表

我又唔係先知又唔係好似你咁喺習大床下底,足球係中國最弱嘅運動邊個決定都無人反對
咁咪係囉 唔係習總拍板 唔通係嗰條弱勢總理李克強做咩?乜你會認為李克強可以做拍板呢樣嘢 唔好笑死人啦
換轉你做地方官員 係咪唔問上面就自把自為做決定先

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2022-5-14 17:22 發表
三年又三年
年年有今日
之後亞運唔好俾我把臭口噏中 
延期後直頭放棄承辦

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-14 17:27 發表

之後亞運唔好俾我把臭口噏中 
延期後直頭放棄承辦
要堅持清零
就係無限循環的爆發
沒完沒了的封國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]