• 瀏覽: 18,738
  • 回覆: 139
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-5-14 13:30 發表
俄烏衝突爆發,美英等西方國家不斷加碼對俄制裁,先後宣布停止進口俄羅斯石油、天然氣,能源價格飆升。不過西方國家大肆揮舞的制裁大棒,在打擊俄羅斯之餘,也重傷本國民眾。

目前英國國內生活成本的上漲速度超過了其福利水平增長的速度,低收入家庭受到的影響最大,不僅負擔不起日益上漲的能源賬單,更是連飯都吃不起了。

據英國《獨立報》5月9日報道,最新研究表明,上個月,因為負擔不起飯費而挨餓一整天的英國成年人超 ...
咪係, 出埋呢D假新聞有咩意思?
黃狗曱甴話有鼓油屎都唔怕食.🙄

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2022-5-14 16:09 發表

關愛同難民邊個搞出黎你應該吊佢地先
所以咪話新特首要杜絕呢樣咯

冇麵包吃點解唔吃蛋糕?!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-5-14 01:30 PM 發表
俄烏衝突爆發,美英等西方國家不斷加碼對俄制裁,先後宣布停止進口俄羅斯石油、天然氣,能源價格飆升。不過西方國家大肆揮舞的制裁大棒,在打擊俄羅斯之餘,也重傷本國民眾。

目前英國國內生活成本的上漲速度超過了其福利水平增長的速度,低收入家庭受到的影響最大,不僅負擔不起日益上漲的能源賬單,更是連飯都吃不起了。

據英國《獨立報》5月9日報道,最新研究表明,上個月,因為負擔不起飯費而挨餓一整天的英國成年人超 ...
唔好再出埋D假新聞喇

英國係天堂

有自由 吸淡氣都飽喇

冇野食?

祖國先係冇錢食茶葉蛋呀

假新聞. 鬼佬食飯架咩.  
要關心就關心喺大6就來餓死嗰啲仲好啦.

自由是無價的,食物是有價的,畀你揀,實識揀,當然是無價嘅野最值錢。

真係睇下邊個頂到最後
頂唔順嗰個輸
老尾就笑到爆曬嘴

又話超市大把1鎊pizza 5鎊牛扒,日日食都唔飽?唔飽當減肥囉,英國咁多痴肥人

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-5-14 13:30 發表

每個人的價值觀都不大同,而黃人眼中的自由是無價的,驅驅捱點餓都是值得的,又怎何用我們世濁的思維能理解。

英國人都唔食飯
肯定係假新聞
手足冇咁易俾你呃到架

可以解決肥胖問題了

通脹嚴重

引用:
原帖由 hk_fletcher 於 2022-5-14 18:35 發表
吹水!有民主就夠飽啦
吹水啫,獨裁真係可以當飯食。

引用:

一定係假新聞啦,英國人日日吃牛扒,複式單位成千呎以上,生活指數比香港不知好幾多倍,西方的政客那麼精明,有怎會搬起石頭掟自己的腳呀,一定唔會兩敗俱傷的,這篇報道簡直是廢話連天,我打死都唔信

引用:
原帖由 teddy88hk 於 2022-5-14 20:19 發表

唔好再出埋D假新聞喇

英國係天堂

有自由 吸淡氣都飽喇

冇野食?

祖國先係冇錢食茶葉蛋呀

係囉一定係假新聞,何止茶葉蛋呀,就是菜肉包啲餡都係紙做㗎咋嘛,講真我都想試下食紙做菜肉包嘅餡囉,請問邊度有得買呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]