• 瀏覽: 4,464
  • 回覆: 50
拉攏東盟呢唔該俾少少誠意, 咪當人哋乞衣先得㗎

老尾又想係亞洲搞搞震

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-5-14 13:20 發表
叫人衝 自己鬆 今時今日係東盟係唔work

乜太話齋 : 無厘着數,齋talking,bom!bom!
老尾有象徵式攞1.5億美元比東盟國家分

引用:
原帖由 ppkokki 於 2022-5-14 13:25 發表
尾國佬用小小錢玩挑撥離間,琴日開會今日新聞就話簽署呆灣入世衛,
又話承諾升級關係嚟刺激中國
老尾唔係退出左世衛咩??

引用:
原帖由 ppkokki 於 2022-5-14 13:25 發表
尾國佬用小小錢玩挑撥離間,琴日開會今日新聞就話簽署呆灣入世衛,
又話承諾升級關係嚟刺激中國
老尾憑乜可以比呆灣入世衛??

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-5-14 14:34 發表

老尾有象徵式攞1.5億美元比東盟國家分
太少了吧

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-5-14 13:14 發表
美國—東盟特別峰會5月13日在美國華盛頓舉行,峰會結束後雙方發布聯合聲明,在當地時間15日承諾,11月將雙方關係提升為「全面戰略夥伴關係」。在為

...
乜東盟真係咁乞兒,俾1.5億就買到全面戰略移伴

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-5-14 14:42 發表

太少了吧
剩係黑暴都唔止駛1.5億尾元啦

東盟的格言是:「同一願景,同一立場,一同聯盟」

好強調這個「同」字!!!

敗dumb捐得出1.5億都有自知之明!!!正如aukus 一樣都是雷聲大雨點小!!!搞小動作註定是無作為!!!

東盟國家成日幻想可以取代中國既工廠生產力但忘記中國本身有強大消費市場支撐同十幾廿十年建成既供應鏈,老美只是想要利用你們的勞動力去幫佢地提供廉價勞工。就算日本同呆灣企係老美嗰邊呢十幾二十年經濟有冇幫到本地人既收入同生活水平進步?美國會幫你起公路起高鐵嗎?只是用你的廉價勞動幫佢地造消費品賺來的錢去之後買回老美貴而無當的爛鐵或超貴的醫療藥品。

美國佬就系屠夫戰爭販子嘅代名詞。狗日美國佬俾錢烏克蘭打仗就幾十億幾十億賣武器俾烏克蘭。但系一話援助建設就1.5億十幾個國家分,仲要齊齊去美國拜碼頭,美國佬真系扑街。

美國出名虛偽

我同我'班'女講
我好愛妳架
我地深入關係好嗎
點知D女個撚個都話
磅水咪得囉

美國出名卜佳.

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-5-14 14:41 發表

老尾憑乜可以比呆灣入世衛??
寫漏咗觀察員身份

鍵盤翻頁