• 瀏覽: 1,125
  • 回覆: 14
+2
北韓宣布出現首宗新冠病毒個案。朝中社今日再報道,北韓在過去一日新增17.44萬宗發燒病例及21宗死亡個案,自4月底至今共有52.4萬人患病,累計死亡人數升至27人。

據報金正恩指示部門學習中國等檢疫經驗

報道表示,國家緊急防疫司令部在領袖金正恩主持的政治局協商會議上作出匯報。金正恩表示,北韓境內的惡性傳染病

應該北韓無乜人打💉,17萬照推算已經百幾萬人中招,肥仔金呢啲三高人仕瀨嘢🦠典算,世界格局從此改寫??

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/國際/新冠肺炎-北韓增逾17萬宗發燒病例多21死-金正恩-建國以來最大災難/319337

🥜者清🗨( ̄Д ̄)y🚭
開頭唔係見一個染疫即槍斃,做乜搞到甘多人染疫呀?

希望朝鮮能度過難關

冇事既,只係數字

引用:
原帖由 百蚊富翁 於 2022-5-14 15:11 發表
希望朝鮮能度過難關
當年고난의행군苦難的行軍都挨過左

鎖國吖嗱,封城吖嗱。無腦。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-5-17 00:05 發表
鎖國吖嗱,封城吖嗱。無腦。
係啦!應該學全球抗疫第一嘅尾割死100萬人先係嘛!

引用:
原帖由 billy80 於 2022-5-17 00:53 發表

係啦!應該學全球抗疫第一嘅尾割死100萬人先係嘛!
你估鎖咗就唔洗死?風土病啊老友。🤣

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-5-17 01:31 發表

你估鎖咗就唔洗死?風土病啊老友。🤣
人地死少美國一百萬先

引用:
原帖由 ooqq3 於 2022-5-17 01:32 發表

人地死少美國一百萬先
遲啲死返再加依家鎖國封城餓死同長期病唔俾睇E生死,再加無工開窮死。條數圍唔到啦。🤣

十幾萬宗發燒病例,只有一個確診Covid肺炎,即是北韓又有另外的新傳染病爆發或巧合地因不同的疾病同時有人發燒所致,不過無論是哪個傳染病引致發燒,都是身體防衛,以高溫將細菌病毒殺死,如果有人發燒但與傳染病無關,甚至不是由疾病引起的,難道直接將發燒當成疾病

北韓,唔抵可憐

引用:
原帖由 95折 於 2022-5-17 01:52 發表
北韓,唔抵可憐
點解呢?你喺北韓住過定剛剛逃出嚟?

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]