• 瀏覽: 15,457
  • 回覆: 110
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-5-14 13:28 發表

一到星期六, 日或公眾假期, 東涌大把呢的無謂人。
朝早班行山客其實對東涌居民好滋擾,成間大家樂都被佔據。

引用:
原帖由 神氣錯過的蘋果 於 2022-5-14 15:03 發表

兩蚊真係可以沙田去到大嶼山? 有咩交通一程車到
E42

祝早日康復

執番條命

引用:
原帖由 天外有天slm 於 2022-5-14 11:47 發表

兩日喺浮沙內,冇飲冇食,仲要不斷支撐住,咁都生存到,真係奇跡
仲要呢排落大雨,真係好彩

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2022-5-14 12:59 發表
一個人從沙田長途拔涉走去大嶼山游水
長者有兩蚊優惠

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2022-5-14 12:59 發表
一個人從沙田長途拔涉走去大嶼山游水
老人二元一程交通優惠。
好多退休人士就係咁坐車坐半日去玩,然后又坐半日交通回家。
最憎果啲老人坐長途巴士,過海巴士,但係唔係過海,坐一個站就落車,浪費晒資源。
一個站落車唔該坐番短途巴士啦,唔好坐過海巴士了,等多幾分鐘會死人?
仲要上到車,去屌人讓個愛心老人位畀佢。
香港唔讓座畀老人唔係犯法呀!唔係老憑要讓畀班老屎忽呀!

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-5-14 11:42 發表
一名六旬婦人周三(11日)在沙田失蹤後,今早(13日)被人發現在大嶼山上長沙泳灘,被發現時下半身被困於泳灘浮沙當中,開始出現低溫症及意識模糊,兩名救生員及一名曾任救生員的清潔工合力將其救起送院。

第一次聽到香港有浮 ...
泰山電視劇都四十幾年前啦。
當年泰山真是和隻獅子公滾地博鬥呀!
真材實料,冇替身呀。
果隻獅子我諗都唔知訓練左幾耐才可以做到咁樣表演。

幸好浮沙層比較淺,而沙灘亦已開放,有救生員值班,老婦才能獲救。

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-5-14 11:42 發表
一名六旬婦人周三(11日)在沙田失蹤後,今早(13日)被人發現在大嶼山上長沙泳灘,被發現時下半身被困於泳灘浮沙當中,開始出現低溫症及意識模糊,兩名救生員及一名曾任救生員的清潔工合力將其救起送院。

第一次聽到香港有浮 ...
一整晚,一定有脹潮退潮了,咁都浸佢唔死,執番條命啦!

一直以為睇戲先有

浮沙?

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-14 15:31 發表

即係好彩個浮沙啜住咗佢行唔到,唔係都未必搵得返佢?🤷🏼‍♂️都有可能🤷🏼‍♂️
呢幾日咩天氣

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-14 15:34 發表

本來佢喺屋企痾緊屎,點知一沖水就啜咗佢入去?🤷🏼‍♂️
懷疑是屎撈人真人

引用:
原帖由 天外有天slm 於 2022-5-14 14:59 發表

否則早就返咗屋企或早就被發現啦
插左係沙灘兩日依家先發現真係犀鳩利
仲要連日暴雨都唔凍死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]