• 瀏覽: 18,218
  • 回覆: 110
+2
引用:
原帖由 momo1234 於 2022-5-14 14:57 發表

在沙田失蹤後,今早(13日)被人發現在大嶼山上長沙泳灘
點解你覺得兩日都喺浮沙內?
否則早就返咗屋企或早就被發現啦

真的是好彩不幸中之大幸。

引用:
原帖由 marawong 於 2022-5-14 13:56 發表

佢6條。。如果冇工做冇世藝,只要2蚊便可以由沙田到大嶼山。。我覺得冇乜所謂但要注意安全唔好create d麻煩野囉
兩蚊真係可以沙田去到大嶼山? 有咩交通一程車到

引用:
原帖由 神氣錯過的蘋果 於 2022-5-14 15:03 發表

港鉄,沙田到東涌

引用:
原帖由 一風堂 於 2022-5-14 14:42 發表

困浮沙結界一日等於凡間十年,老咗十年係正常
張相係舊相

引用:
原帖由 神氣錯過的蘋果 於 2022-5-14 15:03 發表

E42

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-5-14 14:40 發表

平時都會有, 只係無星期六, 日咁多。😄😄😄
咁你意思係想點?唔俾啲人入去?

引用:
原帖由 火燎森 於 2022-5-14 15:08 發表

E42
羨慕

年紀大就小心D啦

被浮沙由沙田吸去大嶼山

引用:
原帖由 一風堂 於 2022-5-14 14:45 發表
星期六日,大嶼山人山人海多人多到插針插唔入,反而無人踏中浮沙?阿婆閒日行過就中浮沙?
可能個浮沙好淺🤷🏼‍♂️普通人踩落去可能只係覺得啜腳少少🤷🏼‍♂️細路仔啜住咗腳可能都夠力行,又有大人抱返上嚟,所以冇人當浮沙🤷🏼‍♂️反之阿婆年紀大機器壞,頭腦又冇咁好🤷🏼‍♂️一吓啜住咗都唔知點好,閒日又少人經過,有人經過想叫救命但係把聲又唔夠響,戴埋口罩又再細聲啲🤷🏼‍♂️佢嗌到拆天咁啲人仲以為老人家咁好雅興喺度唱歌,都係無謂埋去打擾佢🤷🏼‍♂️可能因為咁啦,到最後啲人見佢唱咗兩日歌都仲唱緊,覺得怪怪地埋去睇吓佢,先發覺原來係咁🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 momo1234 於 2022-5-14 14:57 發表

在沙田失蹤後,今早(13日)被人發現在大嶼山上長沙泳灘
點解你覺得兩日都喺浮沙內?
即係好彩個浮沙啜住咗佢行唔到,唔係都未必搵得返佢?🤷🏼‍♂️都有可能🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-5-14 11:42 發表
一名六旬婦人周三(11日)在沙田失蹤後,今早(13日)被人發現在大嶼山上長沙泳灘,被發現時下半身被困於泳灘浮沙當中,開始出現低溫症及意識模糊,兩名救生員及一名曾任救生員的清潔工合力將其救起送院。

第一次聽到香港有浮 ...
60不算老.........

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2022-5-14 15:20 發表
被浮沙由沙田吸去大嶼山
本來佢喺屋企痾緊屎,點知一沖水就啜咗佢入去?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 天外有天slm 於 2022-5-14 11:47 發表

兩日喺浮沙內,冇飲冇食,仲要不斷支撐住,咁都生存到,真係奇跡
只要鎮定不亂動大都可自行脫險。以前大清水都有,啲人當探險遊戲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]