• 瀏覽: 26,003
  • 回覆: 238
+2
即係收錢反政府,
不存在爭議

引用:
原帖由 9big 於 2022-5-14 10:24 發表
向反修例示威者提供經濟支援的「612人道支援基金」,五名信託人涉違反《香港國安法》被捕,警方國安處調查期間發現有大狀及律師疑向司法機...

越撩越多人落鑊 包括啲大劣師 ...
義務 保䆁啫, 搭車錢 點都要 十萬八萬吧⋯⋯

引用:
向反修例示威者提供經濟支援的「612人道支援基金」,五名信託人涉違反《香港國安法》被捕,警方國安處調查期間發現有大狀及律師疑向司法機...

其實,果d 身有屎既律屍,真係應該走,唔好攪到好似個神棍90幾,睇怕要死係監倉,有錢無命享!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-5-14 10:55 發表
義務都要食飯嘎,收番少少車馬費啫
佢地果d 應該唔係車馬費,係太空穿梭費!

義務?!笑死咩

引用:

有錢收即唔係義務

釘牌啦!!!

今次佢地仆街了

只係收返成本價,咁都拉

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2022-5-14 10:34 發表
大律師公會會有咩行動,如果純譴責似乎唔夠嚴明力度,講完又係咁
係時候整頓法律行業了,例如點解要由事務律師轉聘大律師?而不可由當事人直接聘用?這不單涉及高昂費用問題,而且也易造成不公。其次一直為人詬病的師徒制,也是時候檢討了,至於法援,就更加可笑。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-5-14 10:55 發表
義務都要食飯嘎,收番少少車馬費啫
呢個收費,隻車都唔平,係咪坐私人飛機?

亞爺應該出手叫政府炒起晒成個賣港賊集團!!

30間律師行律師及職員滙豐銀行香港主席黃冬勝全部是共犯,全部要以國安法拘捕

咁多劣師夾埋“使”黑錢。

講啫,點知有人真係信喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]