• 瀏覽: 7,345
  • 回覆: 54
+6
英國上月底與非洲國家盧旺達達成協議,英國會將橫越英法海峽抵英尋求庇護的難民,送往盧旺達安置。有英國國會議員憂慮沒持簽證的烏克蘭難民從愛爾蘭進入英國時,也會不符合尋求庇護的條件,最終被送往盧旺達.........

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202205/14/AP627ec13de4b036dce9adbcf9.html

烏克蘭人非常之悲慘,先經歷戰爭痛苦,後要去盧旺達度其餘生。

good way to solve 

澤連狗毀滅烏克蘭.

這是秘密。。。🤫

德政黎架!盧旺達人個個住五千尺大屋出入ben屎,嘆世界好地方呀👍

羅湖充幾時去非洲

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-5-14 09:22 發表
這是秘密。。。🤫
公開機密

送去日本好D,日本驚冇晒人口

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-5-14 09:01 發表
英國上月底與非洲國家盧旺達達成協議,英國會將橫越英法海峽抵英尋求庇護的難民,送往盧旺達安置。有英國國會議員憂慮沒持簽證的烏克蘭難民從愛爾蘭進入英國時,也會不符合尋求庇護的條件,最終被送往盧旺達.........

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202205/14/AP627ec13de4b036dce9adbcf9.html

烏克蘭人非常之悲 ...
英、美、歐多國背後推手,煽風點火推動俄烏戰爭,衍生嘅難民、人道問題就順水推舟,轉移去別國 !! 😤😤😤😤😤

d難民可解要走到去英國呢?
隔離個波蘭咁近,波蘭係就係迫d,幾百萬迫埋去,所以開始趕難民走;
咁再過隔離嘅德國咪得囉,德國話自己好人道架喎;
何解仲咁硬周週遊過英法海峽去英國呢?
所以呢,被送盧旺達都係「聚」有應得呢!

引用:
原帖由 hegangbei 於 2022-5-14 09:49 發表

英、美、歐多國背後推手,煽風點火推動俄烏戰爭,衍生嘅難民、人道問題就順水推舟,轉移去別國 !! 😤😤😤😤😤
traditional way to solve the problem

BNOers第6年唔肯走
一樣踢走送去盧旺達

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-5-14 09:58 發表
d難民可解要走到去英國呢?
隔離個波蘭咁近,波蘭係就係迫d,幾百萬迫埋去,所以開始趕難民走;
咁再過隔離嘅德國咪得囉,德國話自己好人道架喎;
何解仲咁硬周週遊過英法海峽去英國呢?
所以呢,被送盧旺達都係「聚」有應得呢!
英國全歐洲最發達, 波蘭次好幾級, 可能想做英國人

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-5-14 09:41 發表
送去日本好D,日本驚冇晒人口
日本話冇問題,缺人重新開發福島,反正嗰度好多屋冇人住

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]