• 瀏覽: 12,370
  • 回覆: 87
北約本身就係恐怖組織啦,睇返廿幾年前炸南斯拉夫就知啦,土耳其唔係而家先知嘛!

係俄佬隔離仲做nato, on99

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-5-14 08:05 發表
土耳其做得好

瑞典,芬蘭,丹麥是搞事份子
咁咪踢走土耳其囉

烏克蘭要加入 打烏克蘭 芬蘭 瑞典加入 打埋佢哋丫

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-5-14 06:05 發表
土耳其總統埃爾多安形容瑞典和芬蘭,是「許多恐怖組織的根據地」,
又稱這些組織的部分成員是某些國家的國會議員。
呢個好爆呀
有吉屎

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-5-14 09:05 發表

土耳其係北約去中東既跳板黎.
亦都係鎖死俄羅斯海軍去地中海既關口.
而且係北約第2大軍隊.

所以係唔可能踢佢出去.
但再黎多次換總統計劃, 應該有可能
幾年前有次土雞係敍利亞打左俄架戰機落來。原本全世界以為兩邊會炒大獲,結果兩邊都選擇克制。後來土突然發生左一次失敗既軍事政變,後來清洗左成3萬人。之前開火打俄既戰機機司係政變參與者之一,當先全靠普提供情報比埃爾多安佢先可以及早防備

歷史上俄同土經常發生戰爭,兩個關係比原本既俄烏更差,但係埃同普都知道美國佬唔係好人,唔想白白同對方攬炒好似烏克蘭咁

加入北約就是想擴大恐怖組織勢力呀

引用:
原帖由 krolik 於 2022-5-14 07:38 發表
芬蘭二戰係納粹德國盟國,攻打正義蘇聯
人是善忘

成日講話係中立國,又係最和平安定地方,宜家畀老土爆佢鑊😁

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-5-14 08:05 發表
土耳其做得好

瑞典,芬蘭,丹麥是搞事份子
好多人比北歐白雪遮蔽了底下的黑暗

共產後的冰島最醒!

引用:
原帖由 bondinhk 於 2022-5-14 08:24 發表

土雞成日想食兩家茶禮,得罪賊頭,好快被踢出北約。
踢區出北約??邊個吃虧??

土耳其收留疆獨恐怖分子國家.竟然夠膽話人?三個國家咪一擔擔.

「許多恐怖組織的根據地」...............土耳其講出事實

不過恐怖分子最大頭目美國可能同意佢地加入北約

多兩個豬隊友,隨時陀衰家,咪話唔驚。

土耳其總統是心水清的人,把這危險遊戲暫停是理智的做法,看看尾腳佬又用什麼毒計去攪局。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]