• 瀏覽: 9,739
  • 回覆: 139
  • 追帖: 1
+2
日前,有浙江網民反應收到中國移動浙江的一則短訊稱,根據上級主管部門要求,為防範境外電話詐騙,保護客戶財產安全,浙江移動將「默認關閉」接聽國

德政

香港都應該咁做。自己有內地、外地親友咪開畀人打畀自己囉,好似IDD咁,唔係個個用咖嘛。咁真係防到好多詐騙電話。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時中國/769993/浙江河北等地-默認關閉-國際及港澳台電話-中國移動證實稱防詐

扮852 果D, 直情禁左佢仲實際...

台灣騙徒,世界第一。

呢度比內地更極左

引用:
原帖由 okgo123456 於 2022-5-14 06:05 發表
呢度比內地更極左
係,果班人叫做香討小粉紅.
特點係盲目支持官方,無腦,思考永遠只停留在第1層.

好似上述的限制,竟然說是德政,無腦到...
簡單比喻:
上面單野可比喻
街上面有小偷=不讓出街
坐車會可能出意外=唔好坐車

好心樓主膠少陣啦,盲撐都唔可能盲成咁呀?

引用:
原帖由 grayseries 於 2022-5-14 07:01 發表

簡單比喻:
上面單野可比喻
街上面有小偷=不讓出街
我又覺得 o 喎

即係好似法例為左保護小朋友,唔俾佢地做愛啫,唔通立法嗰位又係小紅粉咩

引用:
原帖由 grayseries 於 2022-5-14 07:01 發表

簡單比喻:
上面單野可比喻
街上面有小偷=不讓出街
只係default係關了,要用就你自己開返又有幾難?唔好盲反,你自問有幾多人今時今日仲用長途電話?仲係會收到長途SMS?

引用:
原帖由 okgo123456 於 2022-5-14 06:05 發表
呢度比內地更極左
台灣詐騙集團表示關注

引用:
原帖由 celec 於 2022-5-14 07:07 發表
好心樓主膠少陣啦,盲撐都唔可能盲成咁呀?
你最近一次接聽長途電話係幾多年前?一樣唔會用嘅嘢default係關嘅有咩問題?要用你咪開返佢囉

引用:

簡單比喻:
上面單野可比喻
街上面有小偷=不讓出街
其實,有一個更直接的方法。

就是,黨認為你認應配有手電,你才有。

認為你配有金錢,你才有,因為有錢可能被人呃。

自由西日日高叫自由,問題系佢地自由西奶左野個陣你唔會賠仲會笑鳩佢蠢比你呃。。甘即系又變反弱肉強食世界。
自由西見到未成年破處會話佢地抵死,自由西永遠零責任

引用:

簡單比喻:
上面單野可比喻
街上面有小偷=不讓出街
曱甴思維~

應該禁止使用手機

咁就可以防止詐騙

引用:

簡單比喻:
上面單野可比喻
街上面有小偷=不讓出街
唔開放俾你去行騙就發爛渣,唔好咁啦,你正常啲好冇啊😁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]