• 瀏覽: 23,836
  • 回覆: 381
  • 追帖: 3
+8
引用:
原帖由 simonw0711 於 2022-5-14 03:54 發表

之前引哂班無腦壞腦黃人去英國, 而家立法整治, 回港又國安待侯,
前無去路後無退路, 禾想唔笑醒都難
如果手足係英國, 想做番香港時做既野.
我都會支持佢. 但千祈唔好番黎.

引用:
原帖由 無盡真空的結他 於 2022/5/14 03:04 發表
手足由香港走左去冇示威自由架英國???英國咪一9樣
ching錯了, 絕不是一9樣, 英國隨時打到變蜜蜂竇, hk無咁爽YY

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-5-13 23:52 發表
英國政府提出新公共秩序法案,將干擾主要基建及社會秩序的示威活動列為刑事罪行,違例者可面臨最高監禁十二個月。

英國近年示威活動增加,示威者不時佔據道路或橋樑等。為了打擊這類的「游擊示威」,英國內政部周三向國會提交新的公共秩序法案,以加強保護英格蘭和威爾士交通網絡及燃料供應,將部分示威活動列作刑事罪行,其中干擾鐵路、公路、機場,以及印刷廠、煉油廠、發電廠等,主要基建的示威者最高可面臨監禁十二個月以及 ...
中共代理人仲夠唔夠錢俾😂😂😂

引用:
原帖由 zhangan 於 2022/5/14 02:21 發表

走去外國叫人制裁自己政府
咁on9行為,呢D人抵拉啦
美國唔會濫用?
真係always stupid,sometimes naive
知唔知關塔那摩監獄?
又知唔知有幾多無辜中東人被拉?
好多死咗都冇人知
做吓公關手段D傻仔就當美國佬好正義
on9到頃盡家財或著草, 遠走他方做槍靶, 真係無奇不有

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-5-13 23:52 發表
英國政府提出新公共秩序法案,將干擾主要基建及社會秩序的示威活動列為刑事罪行,違例者可面臨最高監禁十二個月。

英國近年示威活動增加,示威者不時佔據道路或橋樑等。為了打擊這類的「游擊示威」,英國內政部周三向國會提交新的公共秩序法案,以加強保護英格蘭和威爾士交通網絡及燃料供應,將部分示威活動列作刑事罪行,其中干擾鐵路、公路、機場,以及印刷廠、煉油廠、發電廠等,主要基建的示威者最高可面臨監禁十二個月以及 ...
強姦殺人犯都否認自己罪行啦,低級騙徒

引用:

手足點會冇用武之地,係嗰邊梗係要打倒呢啲惡法啦,佢哋唔係去到英國唔敢呀?

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2022-5-13 23:58 發表

遮陣侍候
直情要衝入國會裝修啦!當日係香港都係咁之嘛,不過係人哋雪櫃攞嘢飲記得擺低十英鎊俾人喎😆

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-5-14 00:03 發表
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/10676679-

香港 「Be Water」 遊擊示威手法 ,英國計劃立法全禁

👆手足要回應下有乜對策
要問羅冠聰有乜睇法

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-5-14 01:42 發表

其實英美等國家本身有好多法例可以限制示威,只係唔會隨便用,所以仍然比濫用權力既地方自由
不如你又係英國試吓衝擊國會,堵塞吓唐寧街,霸佔吓劍橋大學,包圍吓警察局,睇吓啲法例用唔用

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-5-14 02:05 發表

唔濫用,同唔可以用,係咪咁難理解?
例如大家都有國安法,美國都會用,但唔會濫用到批評下政府都拉,電視台都成日諷刺、取笑總統,即使有權都未見拉人封艇
東方夠日日插政府啦,又唔見拉佢?

Btw, 諷刺同誣蔑當中有小小分別,但又真係咁難理解🤔

引用:
原帖由 celica9204 於 2022-5-14 02:28 發表

師兄! 油價升左咁多,計唔掂數呀!
但當日香港班黑暴又可以有無限供應喎🤔

黃絲仔請你地覺得點?
係香港先比你地玩足1年咋,第2度?打瓜你直接判你死於意外,結案啦。

認賊作父,口口聲聲話愛香港,實際呢?

仆你個街,唔係beautiful sight咩

裝修師出動,問你驚未?

又話係美麗風景線既,香港發生果時仲拍晒手掌架,而家自己又唔試下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]