• 瀏覽: 23,821
  • 回覆: 381
  • 追帖: 3
+8
引用:
原帖由 kchaha 於 2022-5-14 02:05 發表

唔濫用,同唔可以用,係咪咁難理解?
例如大家都有國安法,美國都會用,但唔會濫用到批評下政府都拉,電視台都成日諷刺、取笑總統,即使有權都未見拉人封艇
美國警察射殺手無寸鐵女子冇濫暴,香港警察面對鐵枝磚頭,放催淚彈就警暴

附件

IMG_20220514_025958.jpg(90.25 KB)

手足由香港走左去冇示威自由架英國???英國咪一9樣

冇得「和你飛」,冇得「和你返工」,冇得呃飯盒你叫曱甴食屎咩?

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-5-14 02:21 發表

走去外國叫人制裁自己政府
咁on9行為,呢D人抵拉啦
美國唔會濫用?
真係always stupid,sometimes naive
知唔知關塔那摩監獄?
又知唔知有幾多無辜中東人被拉?
好多死咗都冇人知
做吓公關手段D傻仔就當美國佬好正義
我咪話美國有類似國安法囉,不過人地條紅線高冇咁易中
美國不嬲唔正義,只係有更邪惡存在

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-5-14 03:04 發表

美國警察射殺手無寸鐵女子冇濫暴,香港警察面對鐵枝磚頭,放催淚彈就警暴
其他人有槍攻左入去呀...

民主自由的表現

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-5-14 00:20 發表
睇下啲西人幾q衰,香港示威變暴力事件,警察執法就唔得。而家自己就禁遊行示威。
洗腦顏色曱甴唔會信,呢D係假新聞,本來香港好自由,係佢地殺人縱火氣油彈無晒底線!

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-5-14 02:52 發表

問吓佢孟晚舟事件啦,美國唔濫用
不過佢又會搬龍門搬到冇雷公咁遠
孟晚舟事件點濫用?
佢子公司違反禁令,之後聲稱冇同伊朗做生意但實際上有,以上兩點要查都合理,而佢身份係高層,唔係查佢唔通查個清潔阿姐呀?

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-5-13 23:58 發表
自由何在?
曱甴移民去錯地方

引用:
原帖由 衰運鴨 於 2022-5-14 01:29 發表
噉我哋走佬去英國嗰班手足點算啊? 咁快就剝奪佢哋嘅民主自由
呢啲嘢, 班on9係唔會提㗎。  尤其走咗嗰班, 佢哋依然好關心香港嘅事務,  唔得閒理自己住嘅地方嘅嘢㗎。  你身邊有無移咗去外國嘅同事或親朋好友呀?  佢哋喺啲chat group傾計嘅內容真係好趣緻㗎。

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-5-14 02:52 發表

問吓佢孟晚舟事件啦,美國唔濫用
不過佢又會搬龍門搬到冇雷公咁遠
香港真係唔需要呢啲人!

曱甴又成功爭取立法針對自己

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-5-14 00:03 發表
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/10676679-

香港 「Be Water」 遊擊示威手法 ,英國計劃立法全禁

👆手足要回應下有乜對策
手足移民英國喎

可恥, 依條法案肯定係針對大量拒絕手足3年後申請5+1入籍, 嬰國政棍做嘢真係老謀深算 

引用:
原帖由 tinnit 於 2022/5/14 00:03 發表
無民主自由;
咁多BNOer向大英帝國下跪,
但唔准示威咁無得大展身手..
之前引哂班無腦壞腦黃人去英國, 而家立法整治, 回港又國安待侯,
前無去路後無退路, 禾想唔笑醒都難

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]