• 瀏覽: 23,833
  • 回覆: 381
  • 追帖: 3
+8
好諷刺

黃畜快啲回應

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-5-13 23:52 發表
英國政府提出新公共秩序法案,將干擾主要基建及社會秩序的示威活動列為刑事罪行,違例者可面臨最高監禁十二個月。

英國近年示威活動增加,示威者不時佔據道路或橋樑等。為了打擊這類的「游擊示威」,英國內政部周三向國會提交新的公共秩序法案,以加強保護英格蘭和威爾士交通網絡及燃料供應,將部分示威活動列作刑事罪行,其中干擾鐵路、公路、機場,以及印刷廠、煉油廠、發電廠等,主要基建的示威者最高可面臨監禁十二個月以及 ...
其實英美等國家本身有好多法例可以限制示威,只係唔會隨便用,所以仍然比濫用權力既地方自由

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-5-13 23:52 發表
英國政府提出新公共秩序法案,將干擾主要基建及社會秩序的示威活動列為刑事罪行,違例者可面臨最高監禁十二個月。

英國近年示威活動增加,示威者不時佔據道路或橋樑等。為了打擊這類的「游擊示威」,英國內政部周三向國會提交新的公共秩序法案,以加強保護英格蘭和威爾士交通網絡及燃料供應,將部分示威活動列作刑事罪行,其中干擾鐵路、公路、機場,以及印刷廠、煉油廠、發電廠等,主要基建的示威者最高可面臨監禁十二個月以及 ...
手足咪無左鼓油?

有冇搞錯呀?咁唔民主冇人權 !喺英國嘅黑暴曱甴快啲去打爛曬啲交通燈同地鐵站出入閘啦!

引用:
原帖由 knightofzero 於 2022-5-14 01:12 發表
咁要向皇室扔汽油彈 堵塞各街道路 再向支持英國政府既商鋪裝修
仲要拉冧曬啲路燈呢!

立即解散英國警隊!缺一不可!

引用:
原帖由 kw_lam 於 2022-5-14 00:29 發表
黃屍去到英國情何以堪?在自由民主講人權國家被限制遊行示威方式,如何違法達義?如何公民抗命?堵路、佔據橋樑係黃屍常用手法呀
就係見咁多黃屍過咗去,黃屍又有哂曱甴暴徒DNA,搞香港就話好啫,唔封殺就有鬼

手足快啲光復英國啦!

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-5-14 01:42 發表

其實英美等國家本身有好多法例可以限制示威,只係唔會隨便用,所以仍然比濫用權力既地方自由
哦!即係佢哋用就得,我哋用就唔得 !而我哋就算立咗法都唔可以用, 係咪咁嘅意思呢?

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-5-14 01:42 發表

你啲標準都幾得意!令人難以理解!

說好的示威自由呢?

一於玩和你SHOP

還手畜們遍地開花淫拳豉油!

班死曱甴🪳情何以堪呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]