• 瀏覽: 16,254
  • 回覆: 78
+4
引用:
原帖由 iamsamuel 於 2022-5-14 14:15 發表

陸克文個陣就正常D,依家呢隻白皮豬加條尾就真係一隻狗
陸克文也不是甚麼好人, 只想找好處

算係咁啦,白痴既都叫曾經當選啦

小心森哥出動假選票。

好快輪到英國金毛犬收皮!

引用:
原帖由 007star 於 2022-5-16 08:43 發表

陸克文近日那篇文章根本就是不甘心做一個「小國寡民」!!!係都要找一些藉口認同或conform 某D人的睇法!!!這樣才顯得他不是「傻」!!!就算是仆街莫里森也有一點類似的心理!!!根本就是自卑心作怪!!!真正的澳洲人根本就是井底之蛙!!!容易滿足!!!最好日日可以有陽光海灘嘆世界!!!

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-13 22:13 發表
邊個上都係美國隻走狗, 奉旨反中.
踢走莫里森都開心

邊個上都係美國隻狗

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-5-13 22:27 發表
西方國家政客,只有反華派,極度反華派
對中國來說,分別不大
我最近睇到一篇西方報導中國的,非常正面.
差不多係近年來唯一一篇正常報導,我突然覺得吾舒服.
反而其它全部要抹黑 誹謗 造謠的我就好自然~~~

理鳩佢邊個啦。作對唧咪唔比生意佢囉。咁簡單。

邊個做都係美國養嘅小狗

邊個上台都係要奶美

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-5-16 16:26 發表

陸克文近日那篇文章根本就是不甘心做一個「小國寡民」!!!係都要找一些藉口認同或conform 某D人的睇法!!!這樣才顯得他不是「傻」!!!就算是仆街莫里森也有一點類似的心理!!!根本就是自卑心作怪!!!真正的澳洲人根本就是井底之蛙!!!容易滿足!!!最好日日可以有陽光海灘嘆世界!!!
澳洲曾經係東南亞霸主 就算係而家
係果個區域 澳洲都係不可被忽視存在
不過呢個世界 自從中國發展起黎後 轉得俾所有人想象中都快好多
有唔少人跟唔上/接受唔到呢種轉變
思維/自我定位仍然停留係光輝歲月

但又好難怪佢地 中國個經濟增長雖然唔差
不過去到2001加入WTO後 真係坐火箭咁升
每過十年一個樣
好簡單 點解台灣笑中國食唔起搾菜 茶葉蛋 會有人信
因為佢地對中國既印象 仲停係改革開放前
只係隔個海 同文同種 都會咁
何況係主導近代世界史既西方各國
更加唔好講Anglo-Saxon呢個稱霸世界既民族

引用:
原帖由 007star 於 16-5-2022 08:43 發表

西方白種政客個個都係咁狗,做正常定癲狗

只係少左D好似腦塞達, 無良心呢痴線反中政客, 但反中仍然會反中, 只係無咁誇張。

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2022-5-17 19:53 發表

西方白種政客個個都係咁狗,做正常定癲狗
陸克文明找好處
莫理森唔知想點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]