• 瀏覽: 49,413
  • 回覆: 480
  • 追帖: 1
+32
引用:
原帖由 RobertIngersoll 於 2022-5-13 21:48 發表
流感針都是每年一針,但新冠針卻一年2-3針。痴綫!
不是, 由第一針起計, 打4針只需10個月, 一年最多可啪4針.

19磚家其實真正身份係演員。

我覺得三針係極限,打咁多針,會唔會打死人架

抗疫 我只信中國模式 連中國都冇逼針 香港班磚家都唔知痴乜線

引用:
原帖由 wanwh 於 2022-5-14 00:08 發表

不是, 由第一針起計, 打4針只需10個月, 一年最多可啪4針.
以色列打第4針已經講 第4針抗體得1-2個月 愈打週期愈短
再咁玩遲啲就以星期為單位去打針

配合政府清0,年年有餘打2,3針,港人之福

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2022-5-13 23:58 發表

即使病毒從來冇變異過,依靠不斷打針去維持抗體呢個邏輯根本就係站不住腳!!

正如之前所講,自細至大打左嘅疫苗一早冇左抗體,但免疫系統有左記憶,一遇到病毒就快速產生抗體,避免感染。

到左新冠時代,班大話連篇嘅醫藥磚家以為所有香港市民都冇生物學常識,可以任佢哋欺騙擺佈。
曾有醫生在節目說, 2003沙士康復者, 染上covid-19 體內的T記憶細胞仍有反應, 有T細胞保護.

要相信科學 勿在政治化

每次見到袁國勇就知道迫打針, 假如每年3針 x 2年 = 仍需要打多6針😢

不如一次過打五十針

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2022-5-13 18:15 發表
成班官員以及醫藥專家已經被藥廠收買曬。
456789N針不斷插到,用強奪生活基本權利嘅人渣手法強迫人打針。
最恐怖係,香討還有人為此叫好。。。

香港邊到重有得救?!
出生率嚟緊繼續暴跌,養老系統加速崩潰。
哂氣啦,只要通得關,佢地乜鳩都話好,通關釣蝦享齊人之福,做鬼也風流,反正一世彈唔起,唔扮下皇帝點眼閉?!

引用:
原帖由 日行千里 於 2022-5-13 15:33 發表
政府專家顧問、港大微生物學系講座教授袁國勇表示,評估本港已有91%至95%市民,因為曾受新冠病毒感染或已接種疫苗而有抗體,社會已經築起預防重症的屏障。不過,他說,由於抗體水平會隨時間下降,相信到11月左右市民要打第4針,高危人士要打第5針。
...
一個體拜打一針最好
保證科興可以繼續財源滾滾

打5針係咪痴線😑😑😑

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2022-5-14 00:17 發表
抗疫 我只信中國模式 連中國都冇逼針 香港班磚家都唔知痴乜線
你痴佢哋都未痴。
你試下睇返近呢幾個月嘅幾大論壇關於新冠疫情言論。。。而家幾乎個個都睇得出,班磚家同藥廠同一陣線。

藥廠多謝你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]