• 瀏覽: 49,457
  • 回覆: 480
  • 追帖: 1
+32
引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2022-5-13 20:08 發表
早幾日連公園無所事事嘅吹水阿伯都大罵,話呢啲根本係廢針,繼而開火炮轟呢個大話政府。

迫啦!繼續迫針啦!迫到全香港男女老幼,不分顏色,全部人都憎恨呢個大話政府就最好不過。
都痴線, 打佢條毛。
成日谷針, 明知無用都係都要人打。

第五波朋友都係自已食成藥,好好休息!!!

仆街醫生都唔洗睇,就好反!!!

重有咩好怕???!就算再中咪,食成藥,再休息!!

打唔打都中,抗體又會慢慢無,咁咪好似感冒咁???年年黎囉,怕咩鬼!!

啲醫生越黎越信唔過,感覺全部為錢!!

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2022-5-13 21:24 發表

林鄭還要厚顏無恥地將 懲罰 市民嘅谷針手段,講成“誘引”。
明明係無法無天嘅懲罰,點解會講成左誘因㗎,我🤮🤮🤮
真頭無恥,明知支針無用都用方法迫人打。

唔置在啦,到時又要打流感針。希望快D疫情過去。

引用:
原帖由 lmao 於 2022-5-13 22:01 發表
討論區點嘈都好,就係冇一d有份量嘅人出黎吊9猿蟈蛹
怕咗國安

引用:
原帖由 Wwwlll2123 於 2022-5-13 22:15 發表
唔置在啦,到時又要打流感針。希望快D疫情過去。
死心罷啦!就算全世界疫情完全消失,佢地都有大把借口迫你打落去(例如迫針可以防止疫情復發。。)。

我估計以後要日日打針先俾堂食,我估不久去大家樂食飯,阿伯你今日打咗未呀?阿姐咁問。因為阿姐次次都咁針對我,次次都問我你有冇針卡,雖然我係熟客仔,但係佢次次只係問我呢個老嘢。

11月打第5針,過咗年打第六針,暑假打第七針,年尾打第八針………………

問題係在討論區宣傳唔好打針係犯法,大家要小心,唔好有教人唔打針嘅言論。

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2022-5-13 18:51 發表

磚頭勇自己先拍十針!睇下有乜副作用先!
佢打幾多無人理會…
以後咪撚貼隻猿狗上鄉土就是了

好似種牛痘咁,點解至今未有病毒專家發明將病毒種入動物身上產生抗體再注射入人體,一針一世人。

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2022-5-13 18:30 發表
痴線....
係咁打3,4,5,6,7....針...
係咪顛嫁
是上海菜館 3 6 9

袁教授現在我幾驚你同林鄭出嚟講嘢

谷針其中一個所謂理由係:抗體隨住時間下降,所以要不斷打針谷抗體對抗病毒。。

我X佢XX!!無恥謊言!
謊言背後意味就係邪惡!!!

根本世間上所有所有所有疫苗打完之後,抗體係一定會隨時間下降,但免疫系統有記憶,下次再有病毒入侵,免疫系統會即時製造抗體(呢個係疫苗真正嘅機制),而唔係靠不斷打針製造抗體。。。

我地細個打嘅疫苗,身體一早就冇曬抗體,咁係咪我地要不斷要打細個已經打過嘅疫苗??

可惜,邪惡慌言橫行嘅年代,有思考能力嘅人實在太少。。

所幸,我見到抗體謊言已經有其他人開始提出。
我哋要加大力度將班違背醫學常識嘅磚家謊言暴露出嚟!!!

仲有好多老人家唔肯打

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 13-5-2022 23:15 發表
谷針其中一個所謂理由係:抗體隨住時間下降,所以要不斷打針谷抗體對抗病毒。。

我X佢XX!!無恥謊言!
謊言背後意味就係邪惡!!!

根本世間上所有所有所有疫苗打完之後,抗體係一定會隨時間下降,但免疫系統有記憶,下次再有病毒入侵,免疫系統會即時製造抗體(呢個係疫苗真正嘅機制),而唔係靠不斷打針製造抗體。。。

我地細個打嘅疫苗,身體一早就冇曬抗體,咁係咪我地要不斷要打細個 ...
3針應該對原始19毒夠晒記憶,變種就要真奶野先有記憶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]