• 瀏覽: 19,923
  • 回覆: 108
+3
引用:
原帖由 billy80 於 2022-5-13 16:11 發表
我曾親眼睇見一個女人,喺巴士落車時掛住玩手機,踏出巴士第一梯級成個人大字形仆街,係真正仆街嗰隻
咁柒

港鐵九龍塘站6旬婦跳軌輕生 獲救清醒送院治理
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220513/bkn-20220513135508701-0513_00822_001.html

東方指此女子是跳軌自殺,那張報紙正確?🤔

引用:
原帖由 billy80 於 2022-5-13 16:11 發表
我曾親眼睇見一個女人,喺巴士落車時掛住玩手機,踏出巴士第一梯級成個人大字形仆街,係真正仆街嗰隻
最重要係:有無投訴巴士司機先?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-5-13 15:20 發表
港鐵九龍塘站往羅湖方向,下午有女子墮軌,令東鐵線服務一度受阻。

下午1時52分,東鐵線九龍塘站往羅湖方向一號月台,...

...
頭條新聞已經改咗此女子是因病厭世而自殺!🤨😉

周同學出現在各東鐵站搵替身,今次呢個唔成功,下個可能就是你。

呢啲垃圾真係累己累人

幾時裝幕門?

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2022-5-13 15:38 發表
捲入車底都冇事,算佢大命。
揾佢搭單買六合彩

有幾多人會睇完新聞先comment?

墮軌定自行走軌

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-5-13 15:20 發表
港鐵九龍塘站往羅湖方向,下午有女子墮軌,令東鐵線服務一度受阻。

下午1時52分,東鐵線九龍塘站往羅湖方向一號月台,...

...
呢類女人,真係害人害物。

報導內容及標題與此標題完全不同

其實大家座港鐵步行時大把人都係到撳手機打機,專注專注咪搞出事囉!累自己又累到人哋囉

內文話厭世喎

企喺度玩算啦,仲要一路行一路玩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]