• 瀏覽: 25,590
  • 回覆: 99
+2
Rest in peace

引用:
原帖由 hum~ 於 2022-5-13 15:27 發表
佢教人提防老千,示範老千點出術,貢獻良多,令我哋知道十賭十騙。偉人一名,RIP。
R.I.P.

引用:
原帖由 男E 於 2022-5-13 14:33 發表

郭安迪女兒於社交媒體公布沉痛的消息,指父親因肺腺癌四期化療不治,5月2日上午11時半於廣州安詳辭世。女兒指父親一生貢獻魔術界,致力於將歡樂帶給大家,晚年則專注於老人與兒童慈善事業與個人電影拍攝。她指自己與父親透過互聯網作告別,並呼籲認識父親的朋友留言祝福:「如果你認識我父親,歡迎留下你們的合照,並留下祝福的文字,我們一起笑着與他說再見。」

郭安迪是知名魔術師劉謙、粘立人的啟蒙老師,他去 ...
RIP

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-5-13 19:06 發表

但係極少人 認識佢
我記得我20年前睇過佢D魔術VCD
佢好似仲有個名號 東南亞賭術顧問

引用:
原帖由 HHHUUU 於 2022-5-13 19:34 發表

我都有買,只是$100有三副啤牌加一隻VCD,有記號牌,梯形牌,同埋一副紅心10牌
咁又唔係貴喎

RIP

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-5-13 15:20 發表
安息.

肺癌多數是因為食煙引起.
吾系架,我姑姐都系前年肺癌走左 ,但佢從來吾煙吾酒,屋企亦無人食煙,都吾知點形成!

引用:
原帖由 始作桶者 於 2022-5-13 20:08 發表

咁又唔係貴喎
當時嚟講都唔算貴,佢都話教大家玩魔術,係氹吓身邊人開心,將啤牌魔術傳揚開去,唔係為搵錢,講真$100幾副啤牌,賺得幾多吖。

引用:
原帖由 HHHUUU 於 2022-5-13 19:31 發表

我係葵涌廣場見過佢賣啤牌,應該係1994年左右,佢當時話派唔到一條青龍,全場一人一副魔術啤牌,當然佢派到啦。他教識我哋千祈唔好同陌生人賭錢,因為太多老千搵食。
A,2,3,4 葵扇
5,6,7,8 紅心
9,10 梅花
J,Q,K階磚

引用:
原帖由 kkwgm 於 2022-5-13 20:29 發表

吾系架,我姑姐都系前年肺癌走左 ,但佢從來吾煙吾酒,屋企亦無人食煙,都吾知點形成!
食煙患肺癌機會, 是不食煙的15至30倍.

但煙酒以外還有很多對肺部有害的物質, 如廚房油煙, 或有害空氣污染物質, 化學物質, 二手煙.

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-5-13 14:49 發表
呢條友好勁
華人圈最早期彈起魔術師
劉謙果陣仲飲緊奶
R.I.P. 

唔識

RIP

不過唔識

RIP

引用:
原帖由 HHHUUU 於 2022-5-13 19:31 發表

我係葵涌廣場見過佢賣啤牌,應該係1994年左右,佢當時話派唔到一條青龍,全場一人一副魔術啤牌,當然佢派到啦。他教識我哋千祈唔好同陌生人賭錢,因為太多老千搵食。
我當時都有響到睇佢,都有幫佢買左D野

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]