• 瀏覽: 25,591
  • 回覆: 99
+2
RIP

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-5-13 15:20 發表
安息.

肺癌多數是因為食煙引起.
不是

引用:
原帖由 billy80 於 2022-5-13 15:59 發表
佢飛黃河個所謂「魔術」流過流四,完全係剪接片加後期製作,我覺得魔術表演係現場掩眼法同手法快到睇唔出破綻先為之高手
冇錯,靠剪接嗰啲叫特技,如果咁都算魔術,侏羅紀公園先係最大魔術

唔識

真係咁勁?

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-5-13 19:06 發表

但係極少人 認識佢
佢個年代, 獨市咁滯
90年代賭片顧問
00年打後上台灣綜藝

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-5-13 16:30 發表

199X年尾佢班靚常在旺角銀座廣場(兆萬對面)門口擺檔
賣VCD+道具,
我係葵涌廣場見過佢賣啤牌,應該係1994年左右,佢當時話派唔到一條青龍,全場一人一副魔術啤牌,當然佢派到啦。他教識我哋千祈唔好同陌生人賭錢,因為太多老千搵食。

去搵陳金成了

引用:
原帖由 milkfrancis 於 2022-5-13 18:22 發表

我都好似買咗一套,古惑啤牌+vcd
我都有買,只是$100有三副啤牌加一隻VCD,有記號牌,梯形牌,同埋一副紅心10牌

安廸哥一路好走,你曾經帶給大家歡樂,我會緊記你的說話,唔同陌生人賭錢。

引用:
原帖由 HHHUUU 於 2022-5-13 19:31 發表

我係葵涌廣場見過佢賣啤牌,應該係1994年左右,佢當時話派唔到一條青龍,全場一人一副魔術啤牌,當然佢派到啦。他教識我哋千祈唔好同陌生人賭錢,因為太多老千搵食。
記得佢將副牌一分四
然後每份頂放隻A

叫你指兩份
拎走兩份叫你指多份

剩低果份一打開
頭4隻A喺齊度

似足民主選舉
set好A餐B餐任你揀
揀果個又以為自己有得揀
簡單易學

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-5-13 17:18 發表

食煙增加的肺癌機會, 是不食煙的15至30倍.
再者, 很多其他癌症的機會, 都因食煙而增加了.

當然煙酒以外還有很多對肺部有害的物質, 如廚房油煙, 或有害空氣污染物質, 化學物質.

很多人喜歡在馬路邊跑步, 其實不停吸汽車廢氣, 雖然現在汽車所排的廢氣好過以前好多了.
食煙同飲酒,人體兩大害。

安息

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]