• 瀏覽: 25,533
  • 回覆: 99
+2
引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-5-13 15:27 發表
叫佢魔術師明白,但叫香港千王之王就唔明,亦未聽過
呢份報道 ,,

可以做標題黨既教材 ..

你有冇聽過標題黨呀 ..

魔術界始祖

佢手牌玩得好好
一路好走

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-5-13 15:20 發表
安息.

肺癌多數是因為食煙引起.
末必,很多人不煙不酒,常做運動也肺癌

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-5-13 15:20 發表
安息.

肺癌多數是因為食煙引起.
肺腺癌和其他肺癌不同,多數發生在生活正常的人身上,
肺腺癌的起因不明,但一般認為,如果有肺腺癌風險的人,加上生活不健康,早就會在肺腺癌病發前,因其他肺病而死亡

引用:
原帖由 hkboy 於 2022-5-13 17:05 發表

食煙增加的肺癌機會, 是不食煙的15至30倍.
再者, 很多其他癌症的機會, 都因食煙而增加了.

當然煙酒以外還有很多對肺部有害的物質, 如廚房油煙, 或有害空氣污染物質, 化學物質.

很多人喜歡在馬路邊跑步, 其實不停吸汽車廢氣, 雖然現在汽車所排的廢氣好過以前好多了.

引用:
原帖由 hkboy 於 2022-5-13 17:05 發表

看周邊生活環境, 佢自己不煙但經常吸入二手煙染上肺癌機會不比吸煙者低.

引用:
原帖由 RVD104 於 2022-5-13 16:37 發表

仲有喺深水埗鴨寮街擺檔

我都有同佢買咗一套

印象中隻VCD好似喺教人用道具玩魔術
深水埗多數見佢徒弟擺檔,
見佢示範洗亂牌後可以派到一條龍,
不過佢強調只係手法.

R.IP.

引用:
原帖由 男E 於 2022-5-13 14:33 發表

郭安迪女兒於社交媒體公布沉痛的消息,指父親因肺腺癌四期化療不治,5月2日上午11時半於廣州安詳辭世。女兒指父親一生貢獻魔術界,致力於將歡樂帶給大家,晚年則專注於老人與兒童慈善事業與個人電影拍攝。她指自己與父親透過互聯網作告別,並呼籲認識父親的朋友留言祝福:「如果你認識我父親,歡迎留下你們的合照,並留下祝福的文字,我們一起笑着與他說再見。」

郭安迪是知名魔術師劉謙、粘立人的啟蒙老師,他去 ...
煲重煙通常死於肺can🚬💀,所以千期唔好煲煙

可惜,60歲咁後生

引用:
原帖由 RVD104 於 2022-5-13 16:37 發表

仲有喺深水埗鴨寮街擺檔

我都有同佢買咗一套

印象中隻VCD好似喺教人用道具玩魔術
我都好似買咗一套,古惑啤牌+vcd

引用:
原帖由 男E 於 2022-5-13 14:33 發表

郭安迪女兒於社交媒體公布沉痛的消息,指父親因肺腺癌四期化療不治,5月2日上午11時半於廣州安詳辭世。女兒指父親一生貢獻魔術界,致力於將歡樂帶給大家,晚年則專注於老人與兒童慈善事業與個人電影拍攝。她指自己與父親透過互聯網作告別,並呼籲認識父親的朋友留言祝福:「如果你認識我父親,歡迎留下你們的合照,並留下祝福的文字,我們一起笑着與他說再見。」

郭安迪是知名魔術師劉謙、粘立人的啟蒙老師,他去 ...
咁佢在生時係咪列賭場黑名單?如果唔係,佢可以變版舖舖贏一千幾百萬走。

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-5-13 14:49 發表
呢條友好勁
華人圈最早期彈起魔術師
劉謙果陣仲飲緊奶
我以前跟過佢學過一兩堂摩術,佢教得幾好!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]