• 瀏覽: 17,585
  • 回覆: 75
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 The_Big_O 於 2022-5-13 13:22 發表
香港大學李嘉誠醫學院昨(12日)率先警告師生,指堅尼地城或鄰近地區可能爆發大規模的群組感染,籲本周內不要在區內用餐及進行...

香港大學而家變咗唔知咩喎 ...
點解港大會知道政府機密?是否有人洩露政府信息

引用:
原帖由 The_Big_O 於 2022-5-13 13:22 發表
香港大學李嘉誠醫學院昨(12日)率先警告師生,指堅尼地城或鄰近地區可能爆發大規模的群組感染,籲本周內不要在區內用餐及進行...

香港大學而家變咗唔知咩喎 ...
聽到這個消息後表面上我會講佢製造恐慌,但內心上我會跟隨他的指示避免在上述區域度留連🥺

如果係真我都想早D知,內幕消息吾係係人都收到㗎!

唔覺得有問題,都係提醒啫,你自己用腦唸下係咪需要小心就系啦。

佢叫師生唔好去啫,人地又冇叫其他人唔好去

引用:
原帖由 曲明 於 2022-5-15 13:24 發表
佢叫師生唔好去啫,人地又冇叫其他人唔好去
袁國勇今次就做得好,亂通報某一區係疫區叫人唔好去,會造成不必要恐慌。該區人會問打哂針仲變疫區,或點解突然無哂人。
呢班發佈恐怖不實資訊的人可能係俄軍盟友,疫情轉好時發佈可能爆發資訊目的,可能阻止各地順利防疫到重開,間接阻止盟軍派人去烏克蘭。😆

叫人共存,自己彈開。

引用:
原帖由 kim168 於 2022-5-13 13:27 發表
內部通知訊息, 都唔係公開, 何來惹恐慌
若要人不知 唔好太低b

製誥恐慌傷害小店生意快倍賞

我覺得佢一講啲人就搬走,怕圍封,將病毒擴散。

引用:
原帖由 kwma 於 13-5-2022 14:39 發表

有心人整古院長用民意迫佢落台
佢已經無得撈啦,未來主人翁姓猿!?

香港專家,整蠱専家

港大又想搞獨立,自把自為。

條粉腸仲叫人約見面,驚死唔夠爆升咁😡

本身淪為恐怖主義份子訓練營,會製造社會恐慌好正常呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]