• 瀏覽: 23,351
  • 回覆: 103
+7
據朝中社報道,北韓境內新冠疫情急劇擴散,過去一天新增1.8萬人發燒,有6宗死亡病例,其中一人其後證實感染Omicron變種新冠病毒。

即其實北韓呢個封閉國家一向都是隱暪疫情,因而家是 35 萬單,而不是 35 單。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1836905/即時-國際-北韓疫情急劇擴散上月起現35萬宗-已有6宗死亡

咁封閉既國家都唔比其他人入境
又點會有人係帶菌者入北韓呢

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-5-13 11:55 發表
偷渡。或者是貨物,文件沾有病毒

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-5-13 11:55 發表
貨物?
除非完全封閉。
仲有外交人員。

封閉國家一様爆疫情, 不能獨善其身。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-5-13 11:56 發表

脫北者特登偷渡返北韓播毒

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-5-13 11:57 發表

貨物?
除非完全封閉。
仲有外交人員。
咁封閉既國家又點需要ON交人員出去ON交呀

2 年前初有疫情,又話北韓把帶疫者打靶,於是北韓永遠是清 0 。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 11:59 發表
有無幫北韓人打過針先?無就大鍋啦……
當然無,金仔諗住鎖國一定無樹,北韓通報打💉一定要BnT,其他唔打

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-5-13 11:48 發表
據朝中社報道,北韓境內新冠疫情急劇擴散,過去一天新增1.8萬人發燒,有6宗死亡病例,其中一人其後證實感染Omicron變種新冠病毒。

美狗生化武器現形

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-5-13 11:59 發表

走私機會較大

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-5-13 11:56 發表

南韓再有脫北者團體利用氣球,向北韓散播反平壤傳單
https://www.881903.com/news/international/2438343/南韓脫北者無視禁令-以氣球散播反平壤單張

時間喺4月底,唔知有冇關係,啲傳單會唔會有病毒

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-5-13 11:59 發表

唔洗咁麻煩揾命搏放有毒氣球宣傳單張過去就得

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-5-13 11:48 發表

北韓人無打疫苗,35萬都係死6件

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]