• 瀏覽: 2,506
  • 回覆: 21
【on.cc東網專訊】七旬婦人於近5年前在觀塘游泳池內的訓練池游泳時遇溺,留醫10天後不治,家屬質疑有救生員失職。死因裁判法庭今天(12日)就事件展開研訊,庭上播放當日泳池的閉路電視片段,顯示死者在1.2米的訓練池與一名泳客相撞之後沉落水底,不見有掙扎,在15分

睇住d救生員個個唔認數,但幾時罷工就好清楚,天氣一熱先來病假罷工,唔洗講咁多,學醫護咁引入國內救生員,即刻少好多麻煩

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/婦人觀塘泳池溺斃-死因研訊揭沉水底15分鐘始被救起-095257366.html

觀塘泳池仲未開得番,就知D職員做野幾粗疏

嚴重失職!

果個相撞泳客都有責任... 

引用:
原帖由 青瓜俠 於 2022-5-13 15:42 發表
果個相撞泳客都有責任... 
相撞泳客當冇事 ?

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-5-13 15:47 發表

相撞泳客當冇事 ?
應該都撞得幾應吓。

引用:
原帖由 kuochung 於 2022-5-13 11:36 發表
【on.cc東網專訊】七旬婦人於近5年前在觀塘游泳池內的訓練池游泳時遇溺,留醫10天後不治,家屬質疑有救生員失職。死因裁判法庭今天(12日)就事件展開研訊,庭上播放當日泳池的閉路電視片段,顯示死者在1.2米的訓練池與一名泳客相撞之後沉落水底,不見有掙扎,在15分

睇住d救生員個個唔認數,但幾時罷工就好清楚,天氣一熱先來病假罷工,唔洗講咁多,學醫護咁引入國內救生員,即刻少好多麻煩:smile_34 ...
最好每個行業都有國援。香港有救

沉係水底咁耐冇人見到

引用:
原帖由 pp49pp 於 2022-5-13 16:20 發表

應該都撞得幾應吓。
唔搵救生員睇下對方, 間接謀殺

當時負責巡池的救生員李永健供稱,他當日當值不久便因肚痛趕去廁所,不知道上司有沒有安排其他同事頂替他的位置。另一名巡池救生員老煒成則表示自己當日有點頭暈,但他沒有告病假,而是選擇上班。

笑死!咁嘅解釋,講嗰陣時唔知有冇面紅?
呢班撲街求生員淨係識R著數,旨意佢地救人,死得!

引用:
原帖由 昂膠 於 2022-5-13 17:05 發表
當時負責巡池的救生員李永健供稱,他當日當值不久便因肚痛趕去廁所,不知道上司有沒有安排其他同事頂替他的位置。另一名巡池救生員老煒成則表示自己當日有點頭暈,但他沒有告病假,而是選擇上班。

笑死!咁嘅解釋,講嗰陣時唔知有冇面紅?
呢班撲街求生員淨係識R著數,旨意佢地救人,死得!
一個肚痛一個頭暈,旨意佢地救人??

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 12:03 發表

救生完對眼睇乜架?有等於無……
睇後生靚女,可惜死者係7旬婦人……

死因裁判庭,呢單係唔係又“死於不幸”??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]