• 瀏覽: 36,647
  • 回覆: 211
+7
中俄原本想扶持歐元取代美元,中俄能源交易用歐元結算,普京原本亦親歐盟,始終地理上俄歐係密不可分,咁好既牌都俾歐豬打爛哂,真係唔死都無用

引用:
原帖由 為噴而噴 於 2022-5-13 10:54 發表

這下又尷尬了!德國自以為聰明,卡塔爾也不傻!德國與卡塔爾的液化天然氣采購談判在許多關鍵條款上存在「較大分歧」。卡塔爾方面提出至少要簽訂20年長約,同時德國必須是最終目的地國,即不得轉售給其他歐洲國家。這兩條很厲害,相當於將了德國一軍,一下子把德國人的小聰明給戳破了。
對於卡塔爾來說,簽天然氣長約肯定是必須的。德國的需求量巨大,必須要進行大規模擴產,巨額投資砸下去,如果沒有長期合約的保證,過幾 ...
對於卡塔爾來說,簽天然氣長約肯定是必須的。德國的需求量巨大,必須要進行大規模擴產,巨額投資砸下去,如果沒有長期合約的保證,過幾天等俄烏仗打完了,或者德國政客醒過味兒來又轉頭想買俄羅斯的天然氣,那不是把卡塔爾給坑了嘛?

卡塔爾搵著數,無問題,
但佢識得唔搞亂俄羅斯檔攤,
呢個醒目。

引用:
原帖由 laws168168 於 2022-5-13 11:51 發表
德國上山種樹,
等幾十年就能砍樹,燒火過冬!gogogo~
何解不入口回收紙皮?
比樹木更好燒呀。

歐豬真係天真, 想平買再轉售, 自己ON9真係唔係扮架

德國人民捱唔住,
自然會起來推翻暴政,
美國對發展中國家進行經濟制裁,
目的都係咁樣。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-5-13 09:43 發表
外媒報道,德國表示,俄羅斯正在將能源用作「武器」。此前俄羅斯削減了天然氣供應,以報復歐洲對俄羅斯的制裁。德國經濟部長Ro

洗澡只能洗四個部位,徳國人不用 ...
洗頭、洗格肋底、洗賓州、洗屎忽!

引用:
原帖由 Henry1268 於 2022-5-13 12:19 發表

用美國的液化天然氣要有接收設施,儲存設施等設備,要重新建造,快者3,5年,慢者要10年8年,遠水不能救近火。
佢地扮唔知啫

反制裁😤 吾賣天然氣比你,成班歐豬馬上收皮 學菜婆埃埃發電取暖。

有美氣頂住,唔使驚

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-5-13 11:56 發表

用濕紙巾抹身,有香味,省下買香水的錢。
咁要大量需要中國製造了,美國會唔會肯

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-13 12:29 發表

所以話, 啲歐洲L會咁9蠢, 咁簡單嘅數都唔識計囉.
係歐洲普通市民受,班高官話之你

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-13 10:41 發表

BNO黃畜, 一向都係俾人恥笑嘅對象.
自私反骨係黃黑畜嘅本質!
矯情濫感性係黃黑畜妄想被逼害症嘅病徵!
男暴女娼係黃黑畜嘅天職!

仆街冚家剷係黃黑畜最終嘅共同命運!

烏克蘭關氣管唔講?

歐萌先係四面受敵!俄唔賣氣!基哥日日r錢r人r武器!尾帝夾d歐萌小國去挑機撩交打!如果歐萌一解體,咩問題都無哂

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-5-13 22:13 發表

對於卡塔爾來說,簽天然氣長約肯定是必須的。德國的需求量巨大,必須要進行大規模擴產,巨額投資砸下去,如果沒有長期合約的保證,過幾天等俄烏仗打完了,或者德國政客醒過味兒來又轉頭想買俄羅斯的天然氣,那不是把卡塔爾給坑了嘛?

卡塔爾搵著數,無問題,
但佢識得唔搞亂俄羅斯檔攤,
呢個醒目。
如果默克爾重做緊,肯定鬧到拜山豬頭咁。

附件

下載 (2).jpeg(10.59 KB)

下載 (2).jpeg

_101955508_77703956-b037-4509-9fa6-84e91613f984.png(476.9 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]