• 瀏覽: 36,611
  • 回覆: 211
+7
引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-5-13 14:25 發表
歐洲倚賴俄羅斯嘅天然氣同農產品,竟然傻仔到聽美國佬點
歐洲人真係唔知唸咩…
克里米亞果時都係玩制裁俄羅斯
但哩幾年俄羅斯全國負債比率就減少,整體收入反而有增無減
德國及法國等哩幾年負債比率就上升,依家撞啱連通脹都升埋,真係頭都大

吊你老母快d宣戰啦,日日都成隻狗咁隔住鐵絲網係度吠

引用:
原帖由 C皇 於 2022-5-13 12:29 發表

仲有運氣架船大部份都係中國持有!剩運美國出口到中國都做吾切
冇錯,聽講中國同美國簽左20年長約買天然氣,價錢好平,裝左上船可以直接運去歐洲,中國買俄國天然氣用。

俄佬幫緊你提早達至巴黎協的炭排方目標,仲要閙人?

唔洗出動核彈!!!只要停供天然氣歐尾一定冚家剷!!!

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-5-13 09:43 發表
外媒報道,德國表示,俄羅斯正在將能源用作「武器」。此前俄羅斯削減了天然氣供應,以報復歐洲對俄羅斯的制裁。德國經濟部長Ro

洗澡只能洗四個部位,徳國人不用 ...
德國佬大大聲話制裁人,橫掂都俾你制裁,不如做你世界先

引用:
原帖由 一昔如環 於 2022-5-13 12:11 發表
制裁制得咁Q過癮?俄羅斯應該即停止供應,最忍多大家攬住炒囉。😂😩
最絶既方法唔係斷晒,係比少啲,就好似係密室提供少量氧氣,到時就算係臭屈都狂吸!

Easy Win 

俄羅斯本身知道美國背後操縱,只在那個時間一次過收佢皮🤣🤣🤣

歐洲仲自殘跟老美,好似白痴咁

我就唔撚信
歐洲搞得掂
🤣

用少些石化能源,西方環保撚最高興。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-5-13 09:43 發表
外媒報道,德國表示,俄羅斯正在將能源用作「武器」。此前俄羅斯削減了天然氣供應,以報復歐洲對俄羅斯的制裁。德國經濟部長Ro

洗澡只能洗四個部位,徳國人不用 ...
佢地係咪用美元/歐元做武器?佢地係咪on9?

引用:
原帖由 ifung5 於 2022-5-13 16:35 發表

好奇怪,上次大媽個黨全部輸晒,而家果三個簡直係代表老尾執政,證明老尾滲透得好厲害,現今世界上大部份的年輕人已經被洗腦,講得唔好聽叫好食懶飛,個個都走精面搵快錢,但係就以為自己好醒
應該係二戰後開始滲透,有幾十年時間,時機成熟就全部落鑊割韮菜

快D冬天啦,仲洗乜沖涼呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]