• 瀏覽: 36,540
  • 回覆: 211
+7
歐佬學下印度佬咁夏天去D乜Q河乜X溪度
沖涼,冬天等落雪就嗱舊雪卒下綠跑同細就算數啦。😂🤣

引用:
原帖由 victorkc 於 2022-5-13 12:07 發表
向三哥國買香料咪得囉,反正佢地唔沖涼都係噴香油黎蓋住浸味啫。
唔係喎, 上次新聞訪問南亞人, 佢話次次出門前都有沖涼喎

咁巴閉唔好用,又要用又怕比美國吊,又靜雞雞比俄金,俄佬話cut就cut,班歐仔玩得咁過癮🤣

用能源做武器同用SWIFT做武器有乜嘢分別?

引用:
原帖由 wongchongyang 於 13-5-2022 12:20 發表

德國已經停哂核電
再起過囉, 佢而家都係向法國核電廠買電, 自欺欺人

我系德國就直接拒用

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 13-5-2022 09:43 發表
外媒報道,德國表示,俄羅斯正在將能源用作「武器」。此前俄羅斯削減了天然氣供應,以報復歐洲對俄羅斯的制裁。德國經濟部長Ro

洗澡只能洗四個部位,徳國人不用 ...
俄羅斯應該用晶片做「武器」嘛,點解要用能源做「武器」

最支持制裁德狗,成日閃閃縮縮做兩頭蛇,頭盔都捐得出手,底制裁

引用:
原帖由 Henry1268 於 2022-5-13 12:19 發表

用美國的液化天然氣要有接收設施,儲存設施等設備,要重新建造,快者3,5年,慢者要10年8年,遠水不能救近火。
仲有運氣架船大部份都係中國持有!剩運美國出口到中國都做吾切

引用:
原帖由 sylm01 於 2022-5-13 09:48 發表
咁唯有慳住用, 但唔知搵唔搵到代替品? 
造愛發電? 呆灣做緊

引用:
原帖由 sylm01 於 13-5-2022 09:48 發表
咁唯有慳住用, 但唔知搵唔搵到代替品? 
未來幾年出產的Benz,可能好多零件未完全焊實,小心d楂

引用:
原帖由 Henry1268 於 2022-5-13 12:19 發表

用美國的液化天然氣要有接收設施,儲存設施等設備,要重新建造,快者3,5年,慢者要10年8年,遠水不能救近火。
所以話, 啲歐洲L會咁9蠢, 咁簡單嘅數都唔識計囉.

引用:
原帖由 miumiujorden 於 2022-5-13 10:24 發表
用海水沖涼一了百了.
成身咸怎算?

跟隨老尾用炆煮豉油做武器就得
人地用番天然氣還拖就唔得
老尾優先加老尾例外 普京都唔鳥佢
何況德國呢

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 13-5-2022 10:18 發表
趁仲有時間起多D核電
三日環評,十日施工,一個月開始發電......Go! Go! Go!  

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]