• 瀏覽: 21,886
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 D9L 於 2022-5-13 14:54 發表

鄰舍互助竟然係犯法, 要寫悔過書
唔識保證書呢三個中文字?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-5-13 16:22 發表

唔識保證書呢三個中文字?
日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報

佢平過志願者個價賣比隔離.....有咩問題???
志願者賣d野唔係成本價咩???
我百佳買盒$50......$45賣比隔離咁百佳可以上黎吊???

引用:
原帖由 200888 於 2022-5-13 16:09 發表

上海班網軍係台灣IP,地址係花蓮🤧
咁咪即係曱甴囉,香港2014年,2019年鑊鑊都有台灣省小英伸黑手,刁民暴徒冇錢咪死哂去台灣省,有錢就死去英國囉..

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-5-13 16:26 發表

日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報

佢平過志願者個價賣比隔離.....有咩問題???
志願者賣d野唔係成本價咩???
你係邊度見佢平過志願者啲蛋?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-5-13 16:27 發表

你係邊度見佢平過志願者啲蛋?

孕婦唔係同志願者買, 點賣唔關志願者事啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-5-13 16:28 發表

唔係同志願者買, 咁更加唔關志願者事啦
哈哈,40元一板!文中只係話低價,無講原價?你以內地啲食物好貴?上海只係遊客區貴!

引用:
原帖由 montejo 於 2022-5-13 16:30 發表

哈哈,40元一板!文中只係話低價,無講原價?你以內地啲食物好貴?上海只係遊客區貴!

笑9爆.......文中只係話低價,無講原價

ok 低價係2樣情況姐
1) 大肚婆直接同志願者買e.g. $40.......再$35賣比隔離....佢要蝕, 關志願者咩事??
2) 大肚婆同其他人買......平過志願者既$40, $35賣, 又關志願者咩事???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-5-13 16:37 發表

笑9爆.......文中只係話低價,無講原價

1) 大肚婆直接同志願者買e.g. $40.......再$35賣比隔離....佢要蝕, 關志願者咩事??
2) 大肚婆同其他人買......平過志願者既$40, $35賣, 又關志願者咩事???
文章有買價?我只見係40元轉賣畀人

引用:
原帖由 montejo 於 2022-5-13 16:38 發表

文章有買價?我只見係40元轉賣畀人
1話低價就柒9晒啦
低價......咁你話同咩價比???
志願者價, 市價, 定成本價???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-5-13 16:40 發表

1話低價就柒晒啦
低價......咁你話同咩價比
佢話?傳就係?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-5-13 16:40 發表

佢話?傳就係?
咁#1係咁寫......黑記作野, 唔能用腦又關我事???

日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-5-13 16:41 發表

咁#1 係咁寫......黑記作野, 唔能用腦又關我事???

日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋
用下腦,就算自願者賣40,點解佢買咁多?買咗啦!佢平好免費好,自願都都賺咗啦!
而且上海而家穩定咗,網購有幾難?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-5-13 16:44 發表

用下腦,就算自願者賣40,點解佢買咁多?買咗啦!佢平好免費好,自願都都賺咗啦!
而且上海而家穩定咗,網購有幾難?
大肚婆不斷同志願者$40買......再$35賣比人
咁志願者有咩損失???

蝕係大肚婆之ma.......佢唔入貨, 點低價賣

自願都都賺左而且上海而家穩定咗,網購有幾難<==但要上門沒收+簽野wor, 到底關志願者咩9事???

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-5-13 07:15 發表
明顯又係上海刁民"曱甴式擺拍",作出來的"新聞" ! 正常的香港人見得太多了....
睇醫生啦,粉腸

只能講句族大有乞兒。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]