• 瀏覽: 23,607
  • 回覆: 149
+3
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 01:37 發表
日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋,並稱是

非法團購係咩罪? 即係我去買1盒6罐汽水, 比一半個朋友,
咁我買平咗, 係咪都非法架?

對唔住。雞蛋我把你賣掉

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 01:37 發表
日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋,並稱是

捉唔到就收錢,捉到就請大家吃蛋,40元人仔係上海買到幾多蛋?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 13:36 發表

紅衫個志願者包左座大廈既團購,咁個大肚婆食唔晒d雞蛋就比隔離鄰居10隻,但鄰居唔想免費攞就比返30蚊個大肚婆,跟住個紅衫既就舉報個大肚婆賣野比鄰居仲要平過佢10蚊,紅衫既志願者賣緊40蚊比呢座大廈既街坊所以就舉報佢,跟住半夜拍9人地門話9佢亂賣野比鄰居仲話自己係乜乜防疫大隊長(其實係無呢個職位)話佢咁樣有機會播毒,激到個大肚婆要拍片最後仲退返30蚊比鄰居都唔止,仲要簽悔過書……好心共享食物變左犯 ...
係40元!不過唔知原價幾錢!
轉手買畀鄰居幾好賺

內地賣 3 蚊一隻蛋警戒下你仲想點

引用:
原帖由 eclipseone 於 2022-5-13 13:16 發表
大陸人就係咁啦
同香港人差好遠
口罩.......最勁成$600盒

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-5-13 13:55 發表

同香港人差好遠
口罩.......最勁成$600盒
大陸咁搞會搞死自已

引用:
原帖由 eclipseone 於 2022-5-13 13:57 發表

大陸咁搞會搞死自已
又話上海出唔到街, 上門都得lor.....
小區+大廈保安, 又會放佢上去

點攪都冇美國攪死過百萬人咁大鑊lor

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-5-13 13:58 發表

又話上海出唔到街, 上門都得lor.....
小區+大廈保安, 又會放佢上去
見到YouTube 情況好亂

大陸執法水準不高,令人震驚嚇人各自為政

又傳?

引用:
原帖由 eclipseone 於 2022-5-13 13:59 發表

見到YouTube 情況好亂
點上到去解釋左先啦

情況好亂<===荷你活d災難片, 畫面都好亂架

「志願者」靠倒賣賺錢 同埋食免費餐 阿師奶 你係度破壞習總定下的規矩

今日香港沒有新聞,只有傳聞,仲有作文,還有打飛機文 ,最利害就係收錢騰文!仆街爛臭賤傳媒!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-5-13 05:24 發表
兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋

志願者志願做到深夜真係偉大

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]