• 瀏覽: 23,665
  • 回覆: 149
+3
理應重罰

同香港既所謂良心小店一樣!永遠加得最多既都係呢班人!

引用:
原帖由 tfortest 於 2022-5-13 08:16 發表
毫無討論價值
佢放上去不理真假及也不本住討論的,唯一用途大家心知肚明。

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-5-13 07:15 發表
明顯又係上海刁民"曱甴式擺拍",作出來的"新聞" ! 正常的香港人見得太多了....
你有冇認識人住上海?我認識,知道很多不是擺拍。有時有啲野真係唔可以盲撐全部拉落去曱甴

舉報乜嘢?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 01:37 發表
日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋,並稱是

一個非常神奇嘅國度

引用:
原帖由 davi1007 於 2022-5-13 13:05 發表

你有冇認識人住上海?我認識,知道很多不是擺拍。有時有啲野真係唔可以盲撐全部拉落去曱甴
咁外人又點上到去???
你d朋友有冇話, 上海d食蕉好流閒雜人等自出自入???

大陸人就係咁啦

上海抗疫跟廣東真係不是一個檔次 志願者都係

符合國情

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 01:37 發表
日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋,並稱是

防疫潔癖

上海都有小黃人文宣小組? 示威失敗既影響力都好大吓。

作這文章人真係令人神憎鬼厭。

引用:

其實全世界都一樣,上海呢啲志願者固然好乞人憎,擺到明係公器私用。不過香港都唔係好得好多。大家有沒留意前幾日有單新聞,好多遊艇招人入住做生意,結果好多人唔抵得去投訴。話佢哋冇牌做生意。發生火警唔知點走。我有點疑問,就算你有牌如果發生火警都米一樣走唔到,有牌同冇牌有乜分別呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]