• 瀏覽: 23,656
  • 回覆: 149
+3
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 01:37 發表
日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋,並稱是

香港01點會知道上海一椿小事, 左傳右傳, 傳言當新聞. 唔怪得而家啲記者水平真系咁差啦.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-5-13 07:56 發表
紅衫嗰個係孕婦?
睇內文啦🤷🏼‍♂️🖕🏼紅衫嗰位係賣雞蛋的自願者,夜闖孕婦家迫人寫悔過書及交出雞蛋🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-5-13 05:24 發表
兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋

呢啲所謂志願者,發國難財,冚家產死咗去算~

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-13 08:25 發表
居然有啲咁L仆街嘅人.
你指孕婦定自願者先?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-5-13 09:40 發表

唔傳點會有人知,有視頻喎,孕婦拍視頻上傳很明智,要上傳搞大政府才會調查,

當年武漢疫情最初也是由醫生傳出,政府不准說。
醫生都拉埋🤷🏼‍♂️最後死埋🤷🏼‍♂️😨

今日賣蛋,明天賣雞?!

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 12:28 發表

睇內文啦🤷🏼‍♂️🖕🏼紅衫嗰位係賣雞蛋的自願者,夜闖孕婦家迫人寫悔過書及交出雞蛋🤷🏼‍♂️
咁張圖係話這個孕婦嘛

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 01:37 發表
日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋,並稱是

終於明當年包租婆多數都係上海婆

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 12:29 發表

你指孕婦定自願者先?🤷🏼‍♂️
梗係志願者啦, 小事化大最仆街.

防疲就是鬥爭 要堅決不移打好上海保衛戰

咩玩法

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-13 12:34 發表

梗係志願者啦, 小事化大最仆街.
在下睇到好心噏🤷🏼‍♂️好想為佢哋打氣,但係又做唔到啲乜🤷🏼‍♂️

又作文

賣得太平阻人發達要聲討

經常發生好正常,唔係咩新聞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]