• 瀏覽: 32,310
  • 回覆: 242
  • 追帖: 1
本主題由 YanNessIsMe 於 2022-5-13 17:16 移動
引用:
原帖由 kwanhung 於 2022-5-12 20:28 發表
生日最緊要高高興興,但要求陌生人主動祝褔自己,就未必太奇怪!有網民分享指,日前與朋友光顧中環1間高級日本料理餐廳用餐,同場有對母子正在慶祝

有食物敏感真係多得佢唔少

衰到無朋友

引用:
原帖由 kwanhung 於 2022-5-12 20:28 發表
生日最緊要高高興興,但要求陌生人主動祝褔自己,就未必太奇怪!有網民分享指,日前與朋友光顧中環1間高級日本料理餐廳用餐,同場有對母子正在慶祝

係咪香港人先?

個仔都唔細啦,一般咁嘅年紀都唔會喺大庭廣眾同阿媽一齊慶祝生日,係都揾自己啲朋友啦,估計佢個仔人緣可能唔係咁好,無乜朋友,生日都只可揾阿媽陪,其實個仔都好可憐

自從有黑暴曱甴之後,多咗好多刁民

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-5-12 21:11 發表
個仔都唔細啦,一般咁嘅年紀都唔會喺大庭廣眾同阿媽一齊慶祝生日,係都揾自己啲朋友啦,估計佢個仔人緣可能唔係咁好,無乜朋友,生日都只可揾阿媽陪,其實個仔都好可憐
又可能係阿媽令到個仔冇朋友🤷🏼‍♂️😨一諗起呢樣就心噏🤷🏼‍♂️無論咩媽都好啦🤷🏼‍♂️雖然出發點都係為仔好,但係佢哋始終都要有自己嘅天空🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2022-5-12 21:14 發表
自從有黑暴曱甴之後,多咗好多刁民
****1啦🤷🏼‍♂️

祝母子快死

廚師發辦?依家開到周街都係,真係掂嘅相信唔過三間

柒囉,咁就唔係叫請,叫交易

笑料

呢啲情況, 我就唔會接受 (你請我食).
既無必要接受你嘅「請」, 亦無義務要同陌生人講「生日快樂」.

真係想知邊間「高級日本餐廳」會比你做啲咁嘅嘢?

引用:

個阿媽真係窮到淨番錢 … 不過疫情咁,幾嬲都唔該唔好去人張枱度鬧人啦,傳播病毒 … 想拎番走件餅咪叫餐廳職員做囉

擺明係心理有問題嘅啦

好豪氣, 不過可能其他食客更豪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]