• 瀏覽: 33,858
  • 回覆: 242
其他人都唔係主動要個老母請食生日蛋糕,點解要祝賀佢個仔生日?係個老母夾硬請人食蛋糕
呢個老母諗住有錢大晒,夾硬施恩惠俾人又要回報

係咁想人地送生日禮物比佢個仔?

百樣米養百樣人

道賀都要封利是仔架

引用:
原帖由 kwanhung 於 2022-5-12 20:28 發表
生日最緊要高高興興,但要求陌生人主動祝褔自己,就未必太奇怪!有網民分享指,日前與朋友光顧中環1間高級日本料理餐廳用餐,同場有對母子正在慶祝

係我即場吊七佢
好恨食你件蛋糕,安能九
係我一係一開始就唔要,或放埋一邊
以免有類此麻煩時,食左ge 冇得吊佢大聲d

蛋糕冇用 幫每一坐埋單先有用; 重要唔駛起身 求其寫張紙仔比佢: "H B-d!  Thx"   

引用:
原帖由 kwanhung 於 2022-5-12 20:28 發表
生日最緊要高高興興,但要求陌生人主動祝褔自己,就未必太奇怪!有網民分享指,日前與朋友光顧中環1間高級日本料理餐廳用餐,同場有對母子正在慶祝

佢都安九,3,4千元一位,人地坐得係度,都唔會食唔起件蛋糕啦,仲係你有多先比人
不過個女人ge 態度好差,証明有朋友先要請陌生人食,仲要恨人地祝福佢,祝福佢一路好走囉

引用:
原帖由 廿一號 於 2022-5-12 20:31 發表
2019年唔主動叫口號都俾人打啦
好似而家嘅國家唔譴責制裁俄羅斯就俾美國當係等同支持俄羅斯侵略

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-5-12 20:48 發表

窮到只剩下錢……兒子生日要三唔識七去道賀
其實咁有錢點解唔自己係屋企開個生日party? 要唔相識嘅人一齊祝個仔生日?

怪獸老母?

引用:
原帖由 廿一號 於 2022-5-12 20:31 發表
2019年唔主動叫口號都俾人打啦
中到啪啪聲
一語道出2019班7頭做嘢有幾L荒唐

吊佢又唔識。。各人食飯有自己理由你老尾唔好阻Q住晒啦生日關人差事咩

真係香港班曱甴先講得出呢啲說話

點解而家D人咁痴線,要陌生人根佢自己劇本做

俾著我會話我今日正日生日,以為佢特登請我食

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]