• 瀏覽: 3,206
  • 回覆: 52
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 09:43 發表

咁睇嚟要成立個專家組,由鄧sir帶領,上嚟香討開導吓一眾睇唔開嘅師兄先得🤷🏼‍♂️
去晒英國
等鬼佬搞啦

https://www.bastillepost.com/hon ... er」遊擊示威手法-英國計劃立法全禁/

引用:
原帖由 uturn2 於 2022-5-13 13:45 發表

去晒英國
等鬼佬搞啦

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/10676679-香港「be-water」遊擊示威手法-英國計劃立法全禁/
咁鄧Sir做咩好呀?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 11:55 發表

點為之係黃人呢?🤷🏼‍♂️藍人又駛唔駛呢?🤷🏼‍♂️入一入去再鞏固吓愛黨愛國嘅精神🤷🏼‍♂️全面提升愛港力🤷🏼‍♂️💪🏼
黃人:仇中反中,仇警察,反政府
藍戰士:愛國愛港,撐警察,支持政府

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2022-5-13 14:09 發表

黃人:仇中反中,仇警察,反政府
藍戰士:愛國愛港,撐警察,支持政府
早排有班自稱藍戰士嘅屌到林鄭飛起🤷🏼‍♂️😨你點睇?🤷🏼‍♂️

記得係2019年9 月,黑暴高峰期, 幾個朋友聚會, 其中一個話佢下一年就可以$2搭車,同會有$27xx/月高額長生津,
我地就同佢講申請番張回鄉咭,去深圳玩(當時未封關),點知佢即發火話最憎大陸,我好奇想探討下原因,跟住佢就
發表左D反中,仇警,反特區政府言論,我地嚇到冇再出聲,跟住之後就同我地絕交,冇再來往,好吾明佢有呢種心態
或者講下佢背景:由細住公屋,識左佢幾年就吾再做野(有2x年),靠佢老媽積蓄/高額長生津($38xx/月)生活,前幾年
佢老媽走左,房暑轉左佢去同區單人公屋

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 13:50 發表

咁鄧Sir做咩好呀?🤷🏼‍♂️
支人工,開吓記招

引用:
原帖由 matthew1999 於 2022-5-13 14:36 發表
記得係2019年9 月,黑暴高峰期, 幾個朋友聚會, 其中一個話佢下一年就可以$2搭車,同會有$27xx/月高額長生津,
我地就同佢講申請番張回鄉咭,去深圳玩(當時未封關),點知佢即發火話最憎大陸,我好奇想探討下原因,跟住佢就
發表左D反中,仇警,反特區政府言論,我地嚇到冇再出聲,跟住之後就同我地絕交,冇再來往,好吾明佢有呢種心態
或者講下佢背景:由細住公屋,識左佢幾年就吾再做野(有2x年) ...
憎大陸就由得佢
呢類人識少個有着數🤫

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-5-12 07:06 發表
《香港國安法》實施後,香港整體社會似乎回歸平靜,公共秩序回復正常,暴力抗爭場面似乎絕跡, 但這些表面的情況,不能反映香港內部潛藏的一些仇警和反政府的情緒,警方近期的拘捕行動正好說明激進思維在年輕人當中,仍未消退。
上周六,警方的網罪科瓦解了一個本地組織,這個組織在今年二月開始活躍於社交平台「Telegram」,建立了的群組有超過二千則訊息,散播仇恨政府及反社會言論,甚至有人討論如何刺殺警員及防疫 ...
打撚死教人放火打砸搶暴徒杏+慘

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 14:12 發表

早排有班自稱藍戰士嘅屌到林鄭飛起🤷🏼‍♂️😨你點睇?🤷🏼‍♂️
屌得好,林鄭本質係黃人

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 11:54 發表

咁點做可以有效防止假資訊呢?🤷🏼‍♂️事件嘅真假又係由邊個去定呢?🤷🏼‍♂️
你咁講,你就解釋吓泛民及黃絲反對修改逃犯條例而暴動,究竟係咩理據吧,你解釋喇,我喺大家面前同你逐點對質.

你哋泛民曱甴話修改逃犯條例係政府既錯,我就係同你講社會公義去踢爆你,林鄭既逃犯條例修例內容如下:

(1)從英治年代遺留既移交逃犯條例中,剔除政治檢控嚟不作移交 (see Annex 1, item C);
(2)加入雙邊控罪作立案門檻 (see Annex 1, item A);
(3)加入法庭公開聆訊作移交門檻 (Clause 6d & e and Clause 12 (二)(2));
(4) 跟現有19個移交逃犯協約國外,容許向全球餘下214個國家或地區既政府,作單次性移交逃犯審議及安排.

以上修例有咩錯? 錯喺邊?點解你要暴動去折磨香港人?!  你泛民暴徒傷害香港市民有咩公義理據?

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2022-5-13 15:04 發表

屌得好,林鄭本質係黃人
咁超哥呢?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 Psyco 於 2022-5-13 19:37 發表

你咁講,你就解釋吓泛民及黃絲反對修改逃犯條例而暴動,究竟係咩理據吧,你解釋喇,我喺大家面前同你逐點對質.

你哋泛民曱甴話修改逃犯條例係政府既錯,我就係同你講社會公義去踢爆你,林鄭既逃犯條例修例內容如下:

(1)從英治年代遺留既移交逃犯條例中,剔除政治檢控嚟不作移交 (see Annex 1, item C);
(2)加入雙邊控罪作立案門檻 (see Annex 1, item A);
( ...
你咁激動做乜?🤷🏼‍♂️駛唔駛鄧Sir開導吓你?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 Psyco 於 2022-5-13 19:37 發表

( ...
再講唔好扣人帽子🤷🏼‍♂️在下成世人未參加過任何集會遊行🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 11:54 發表

咁點做可以有效防止假資訊呢?🤷🏼‍♂️事件嘅真假又係由邊個去定呢?🤷🏼‍♂️
還有太子站打死人事件

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2022-5-13 22:02 發表

咁超哥呢?🤷🏼‍♂️
新特首警察出身,必強勢治港,秋後算帳,繼續掃黃打黑,鏟除危害國家安全嘅反賊,為香港再度繁榮安定打拚。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]