• 瀏覽: 24,378
  • 回覆: 186
+23
引用:
原帖由 追憶 於 2022-5-11 19:44 發表
內地網絡近期傳出,不少出國民眾被海關詳細詢問事由,而即便出國留學也未必能夠通行,甚至有人護照被剪。雖然「剪護照」的說法不止一宗,但亦有海外

都估到係HK01
近期成日引用反共媒體既料

傳出兩字可信度有限,但一定要嚴查二鬼們瞞天過海

內地民眾帶走內地很多錢。

點解要走?點解要出國,點解要去外國留學?點解咁崇洋?

引用:
原帖由 追憶 於 2022-5-11 19:44 發表
內地網絡近期傳出,不少出國民眾被海關詳細詢問事由,而即便出國留學也未必能夠通行,甚至有人護照被剪。雖然「剪護照」的說法不止一宗,但亦有海外

問點解出境,咪話去幫中央佔領該國家囉,咁仲唔即放行!

仆街毒果01,youtube抄來作

最近香港都有d 外國代理人想走比人係機場捉住,大家知咩事啦

出國留學都話唔俾? 係唔係呀? 明明中國超多外國留學生喎

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-5-11 20:52 發表
好心喇,仲作呢d假新聞,呃來呃去都係同一班懵炳 !
美國基金話呢招已經可以呃到好多人

唔出其呀.  冇外國護照嗰啲真係唔使旨意可以出境.

引用:
原帖由 fifa20 於 2022-5-11 23:01 發表

美國基金話呢招已經可以呃到好多人
老尾每年擲3億尾元狗糧,請的走狗打手抄返d陳年老技作假新聞,呃返同一班懵炳..

走什麼,為國家添煩添亂嗎?要留下為國捐軀

依家D 記者真好做..............網上謠言傳言, 唔使證實就當新聞出街..........

大陸不承認雙重國籍,必須要放棄其中之一。

引用:
原帖由 tri333 於 2022-5-11 20:34 發表

要幾蠢先可以信張紙仔係海關出,又冇印仔又冇編號
x 2

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]