• 瀏覽: 3,978
  • 回覆: 42
+6
早前不少黃絲唔理三七二十一就跟風移民英國,點知去到當地遇上住宿問題,有人會考慮買樓自住,但「買樓唔係買棵菜」,有移英黃絲日前在網上大呻話,喺英國買樓真係會死好多細胞,同理會黐線兼精神失調」喎........

俗語云︰「開弓決無回頭箭」、「過河兵卒不回頭」,百多年來無數華人移居彼邦,即使前路再艱辛,都一直堅忍到底,香港人應以百餘年來海外華人為榜樣呀!

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202205/10/AP6279e7abe4b0adad9d3a0690.html

黃畜最多只能夠喺啲討論區度出post賺果$0.5,咁又點可能買到樓吖。

咪黃絲有正常過咩?有既就唔會出黎對普通市民扔磚放火私了喇!!!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-5-10 20:40 發表
早前不少黃絲唔理三七二十一就跟風移民英國,點知去到當地遇上住宿問題,有人會考慮買樓自住,但「買樓唔係買棵菜」,有移英黃絲日前在網上大呻話,喺英國買樓真係會死好多細胞,同理會黐線兼精神失調」喎........

佢地返港都係失業啦!所以應該繼續留英發展。

點解唔上街抗議,要求當地政府馬上解決問題?

自作孽

在鄉港精神分裂,在嬰國精神錯亂 ,壞腦的軀殼

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-5-10 20:59 發表
自作孽
正賤X骨頭,有大灣區咁正唔去,大灣區教育又好又有國際學校,食又好,生活一流,大灣區d屋又大又平,銀行體系仲健全過香港多多聲,仲去外國買果d縮水樓咁白X痴,人地鬼佬憎到你d仆X香港人入骨,攪撚到d樓貴哂,物價又貴哂,班冚加X又安居樂業得落, 人地多得你班港蝗唔少,人地成哥都醒水,立哂英國d資金走人,投資返大陸,班傻佬傻婆仲仆倒去。

黃絲本身就很易精神錯亂 .

佔領倫敦吧!

黃絲實話假新聞

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2022-5-10 20:43 發表
黃畜最多只能夠喺啲討論區度出post賺果$0.5,咁又點可能買到樓吖。
搵份洗屎坑做住先   安定落嚟就可以享受人生

引用:
原帖由 都沒有 於 2022-5-10 20:56 發表
點解唔上街抗議,要求當地政府馬上解決問題?
講得啱

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-5-10 21:11 發表
黃絲本身就很易精神錯. 
正常唔會做黃絲

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2022-5-10 20:43 發表
唔係喎, 聽講當年好好搵喎, 掟 [棄油蛋] 火魔法屍 日薪8千喎. 乜唔係咩 ??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]