• 瀏覽: 30,189
  • 回覆: 187
  • 追帖: 2
+2
【的士/過海/拒載】不時有市民投訴乘的士時過海被拒載。近日就瘋傳一段的士司機拒絕過海影片,指的士有「不文明(明文)規定」分過海與不過海,更

指的士有「不文明規定」

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/熱爆話題/768122/的士司機拒過海片瘋傳-熄匙落車反鎖乘客15分鐘-離譜對答惹公憤

交更時間過海,其實雙方語氣好啲咪冇事囉

引用:
原帖由 織菊妨基 於 2022-5-10 03:46 發表
交更時間過海,其實雙方語氣好啲咪冇事囉
語氣冇乜嘢呀,個司機落車時仲講唔好意思,不過唔會意困住兩個乘客先攪到報警。

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-5-10 03:40 發表
【的士/過海/拒載】不時有市民投訴乘的士時過海被拒載。近日就瘋傳一段的士司機拒絕過海影片,指的士有「不文明(明文)規定」分過海與不過海,更

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220509/600306799270170624561829.jpeg/mO8WpGt3LhluP8Ezizc7PqqQvtj-dnXmVECRR1RAkUc

指的士有「 ...
交更不是藉口,為何唔一早落旗,係要賺到最後果一分鍾?唔想過海就渣綠的。

引用:
原帖由 fb66b28b4883ba 於 2022-5-10 05:14 發表

交更不是藉口,為何唔一早落旗,係要賺到最後果一分鍾?唔想過海就渣綠的。
一針見血

引用:
原帖由 fb66b28b4883ba 於 2022-5-10 05:14 發表

咁又吾可以作參考,假如交更4:00,做到3:45都吾過份,但如果當時有要求過海既,又點可以車完4:00返返去交更? 所以有時要體諒下

的士犬不用同情

引用:
原帖由 95折 於 2022-5-10 07:57 發表
的士犬不用同情
低小,的士9

大部份的士佬一向都咁賤,揸的士,呢到唔去,個到又唔去。

其實的士司機們都好矛盾,疫情嚴重條街都冇人,當然路路暢通,但係冇生意丫嘛!到疫情回落,條街多人先會塞車,但人多自然生意多!其實佢哋係咪只係想遊車河架?

利申:曾經揸過五年的士,我唔怕塞車,我最怕吉車!

引用:
原帖由 win888 於 2022-5-10 07:55 發表

咁又吾可以作參考,假如交更4:00,做到3:45都吾過份,但如果當時有要求過海既,又點可以車完4:00返返去交更? 所以有時要體諒下
咁咪是你們自私行為。d客會理你要交更嗎?你一日唔冚旗你有客就要接。上到法庭個官會不會接受。

的士司機4點交更,即是的士的租用/使用權只是去到4點,4點後該司機無權使用該的士營業。

DC9名震香江.

曱甴

的哥 可以話送佢去「過海的士站」搭回頭的,慳一程隧道費,這是節仲的方法,市民應該要體諒,若言的哥不懂,就是的哥的問題了!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]