• 瀏覽: 15,351
  • 回覆: 176
+2
【特首選舉2022】特首選舉今日(8日)舉行,唯一候選人李家超以1,416票當選,但有8票不支持,得票率高達99%,打破歷屆紀錄。被問到如何看待8票不支

一個人出來選舉, 其實都唔需要投票啦! 我建議下次直接任命就可以
好似港英時代咁, 我覺得無乜問題

話晒超人都系亞爺指定接班人, 我唔系好明, 居然有8票反對?
呢8條友, 想點呀?! 會唔會被人問話?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/767941/特首選舉-8票不支持-李家超稱已盡力-希望以結果說服不同意者

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇
如果不記名形式投就無問題

小粉紅話要用國安法調查這8人

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2022-5-8 17:47 發表
如果不記名形式投就無問題
有CCTV嘅,仲有人臉析別系統,走唔甩!😁😁

這8個人官運也應該差不多了~~出人地糧做自己野..........

有八個餓底,這下現形啦

所以傳聞比加超功力深厚
完全唔覺有發過功 原來已經暗中出盡力

個8票其實好易估係邊幾個,當然都尊重他們的一票。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-5-8 17:50 發表
國安要查一定查到,正如馮你ip 30分鐘內已可到達你家敲你大門,只是無必要咁做。

就算唔炒佢地,將來都唔會重用架啦,零零舍舍突左8票出黎咁鬼肉酸,明想落李生面啦,唔係,而家應該叫特首先岩。

投呢八票嘅應該已申請咗移民

十分合理。得票率不能高過北大大,否則功高蓋主,不會有好下場。

其中一個, 實係段狗.

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2022-5-8 18:20 發表
投呢八票嘅應該已申請咗移民
要捉出黎啦 搞破壞 
完全反映唔到完善選擇制度後既結果

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-5-8 17:50 發表
痴線,喺大陸人大表決投票都有反對票,有時甚至高達20%幾添!

主題標籤 #李家超
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]