• 瀏覽: 56,617
  • 回覆: 416
  • 追帖: 3
+10
本主題由 motivation 於 2022-5-5 12:58 移動
要公墓猿有負責制
有錯要炒
無理由市民錯要負責
公墓猿出錯仲要市民承擔埋
一定要設立投訴局監察D官員

叫大陸國安局仔細審查呢啲做官嘅,相信好容易就可以捉一大堆出來坐監,就唔知大陸會唔會包庇縱容

要局長心無旁騖盡忠為黨為國為香港服務
應該效法五代十國南漢的做法
做局長的全部要閹割

一推癈柴,滾

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-5-5 10:28 發表
做唔做唔係問題
最大問題係....有無人材願意做呢
由84年簽定中英聯合聲明起,英國人己開始由教育入手,在毀掉香港幾代人嘅教育方面落咗毒藥。仲有乜普選呀,代議政治呀,全部係英國狗安排嘅定時炸彈,所以香港所有九七之後專上或大專院校畢業生均冇真材實料,更謊論人材

塵兆始第一個必需炒

會唔會
再開埋
副局長助理
局長助理
處長助理
特首助理

引用:
原帖由 silverseven 於 2022-5-5 09:10 發表
環保局要全炒
如果要炒人, 點可以無 平機會

平機會要全炒

首選光頭垃圾無敵星啦,呢條真仆街真係冇嘢講

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2022-5-5 10:01 發表

呢個我又唔同意

你唔好睇少香港D學校入面既黑暴黃C, 楊潤雄開始時的確係癈, 但係學左咁多年叫做懂得硬起來, 如果而家又再換一個新既, 恐怕又要再一次俾黑暴黃C 愚弄幾年, 其他局長我唔擔心, 我最擔心就係教育局呢個位, 再俾黑暴黃C 牽頭多5年, 香港2047都冇個正常人
楊×雄好似上了D力了,有做野需然做得不太好。

最好全部手袋黨局長無得留低

引用:
原帖由 平常的人 於 2022-5-5 10:31 發表

香港依家15歲以上50歲以下,冇乜幾多正常!(除咗國內中學學歷之上先落來嘅內地人)
咁大陸人落嚟香港咪好辛苦?講到香港人咁唔正常🤣

引用:
原帖由 食屎的硬膠超人 於 2022-5-5 08:55 發表
特首選舉周日舉行,唯一候選人李家超當選在即,唯一變數只是所得支持票數多寡而已。李家超當選後,隨即會開展組班工作。但官場及政圈已開始「...

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/21156cf129e5d4fa433b44269993fc62/stheadline/inewsmedia/20220505/_2022050507200167912.jpg
慘喇, 葛珮帆都算創科界人才...

引用:
原帖由 pps173 於 2022-5-5 10:44 發表

咁大陸人落嚟香港咪好辛苦?講到香港人咁唔正常🤣
唔正常嘅遲早都要正常!

引用:
原帖由 食屎的硬膠超人 於 2022-5-5 08:55 發表
特首選舉周日舉行,唯一候選人李家超當選在即,唯一變數只是所得支持票數多寡而已。李家超當選後,隨即會開展組班工作。但官場及政圈已開始「...

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/21156cf129e5d4fa433b44269993fc62/stheadline/inewsmedia/20220505/_2022050507200167912.jpg
黃鄭最鍾意係英式膠官...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]