• 瀏覽: 63,514
  • 回覆: 416
  • 追帖: 2
+9
要啦.過份官僚主義仲做緊殖民地結構. 一件事發生個個部門都話吾關佢事. 日日忙於推波. 基本上沒有協調機制. 最後小市民要玩十年八載先可以解決問題. 如果你不是有關係的工商界別或有熟人有關系人事又或者要媒體搞大佢. 基本上小市民只有苦等苦忍.

波叔一年先做一次預算案,來來去去都係炒冷飯好得閒。

卡超仔之前暗度陳倉,邊嗰係人,邊嗰係鬼,心知肚明!
之前玩外變色聾都無用!

最緊要係太多黃絲公務員,成個香港比呢班人搞死

聶得拳第一個要走,只識擦太后鞋,唔見咗儲存全港選民部手提電腦單嘢就咁算數,有冇搞錯

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2022-5-9 13:38 發表

佢賤唔賤格我唔知, 我只係知佢而家呢一刻做到野, 你咁講咁諗可能你係黑暴黃師之一, 又想再翻盤再洗小朋友的腦?
咁都叫做到嘢,比CY告佢都唔公布失德教師,你唔好喺度扮嘢啦,你隻死曱甴有冇出嚟暴動啊,有就記得去自首

牛李群炒佢老味臭係

最緊要留返幾個司長位俾民建聯,唔知有冇留個位俾葉劉個黨既黨員!

引用:
原帖由 食屎的硬膠超人 於 2022-5-5 08:55 發表
特首選舉周日舉行,唯一候選人李家超當選在即,唯一變數只是所得支持票數多寡而已。李家超當選後,隨即會開展組班工作。但官場及政圈已開始「...

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/21156cf129e5d4fa433b44269993fc62/stheadline/inewsmedia/20220505/_2022050507200167912.jpg
點換都好,點都換唔走最key果個。Anyway, 支持特區政府重新走回正軌!

引用:
原帖由 DANNY88881 於 2022-5-9 14:40 發表
聶得拳第一個要走,只識擦太后鞋,唔見咗儲存全港選民部手提電腦單嘢就咁算數,有冇搞錯
佢個位應該會係警界人出任

除咗鄧局長!其他全部抄

引用:
原帖由 fathoz 於 2022-5-5 09:15 發表
陳笑恥,休騰華,立即炒啦dklm
休生嘅眼神,充滿邪氣。

肥婆華必須要走,佢擺明就係藍血人🤬🤬

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2022-5-9 03:58 發表

你講到波叔點差,點都好過條薯片曾,波叔其實呢幾年做到位,派錢我唔覺佢派得差,咁大舊錢派俾每個人,實有啲人出問題,唔好將啲小問題無限放大
認同。

引用:
原帖由 zambo 於 2022-5-5 15:42 發表

我覺得波波百份百想留底!點解!?早2日佢話有錢人想挑戰遲交租時,佢回答態度,扮到成個朱容基前總理的口吻咁:叫唔順氣的人放馬過嚟(99副棺材給你們,最後1副比自己之威勢)。
如果佢想走,唔想撈會咁做嗎?看看過往一時淫詩和作對,比傳媒質時就變嘰嘰咕咕,但到今天亞爺要強勢,佢馬上表現出嚟。
咁即係更加肯定,阿爺係背後做咗好多功夫了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]