• 瀏覽: 63,502
  • 回覆: 416
  • 追帖: 2
+9
引用:
原帖由 食屎的硬膠超人 於 2022-5-5 08:55 發表
特首選舉周日舉行,唯一候選人李家超當選在即,唯一變數只是所得支持票數多寡而已。李家超當選後,隨即會開展組班工作。但官場及政圈已開始「...

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/21156cf129e5d4fa433b44269993fc62/stheadline/inewsmedia/20220505/_2022050507200167912.jpg
劏房波都應走, 有錢派都做唔好, 廢人一個

重有人想做?

引用:
原帖由 ATA0075 於 2022-5-5 09:48 發表
重有人想做?
我想做,做幾年夠錢退休,點解唔做?

司局長不作為福利盡享只帶身驅上班

房屋協會重組曱甴屋

第一個剷走劏房波

引用:
原帖由 ep905 於 2022-5-5 09:04 發表
竹君姨做食環局局長
竹君姐好個條8婆無恥100倍,樣已經衰,仲要好似門口狗咁棟係鏡頭前..... 8婆快d去食屎。

引用:
原帖由 fathoz 於 2022-5-5 09:15 發表
陳笑恥,休騰華,立即炒啦dklm
呢兩個係小弟嘅首選,喜與師兄觀點相同👍🏻

多尻餘講,素來新老板上場,大多數都最換團隊,根本不是新聞

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-5 09:11 發表
廢柴楊潤雄誤人子弟, 不可以留低. 
呢個我又唔同意

你唔好睇少香港D學校入面既黑暴黃C, 楊潤雄開始時的確係癈, 但係學左咁多年叫做懂得硬起來, 如果而家又再換一個新既, 恐怕又要再一次俾黑暴黃C 愚弄幾年, 其他局長我唔擔心, 我最擔心就係教育局呢個位, 再俾黑暴黃C 牽頭多5年, 香港2047都冇個正常人

最憎睇到嘅係羅至光,皮笑肉不笑,側側頭講野,八婆咁扭扭拎拎

我心水四重彩
衞生丶食環丶教育、環保

引用:
原帖由 ibm1 於 2022-5-5 09:06 發表

炒晒 D 同政府對抗O既人;
然後, 所有公務員都需要實施一種淘汰制,
每年定期炒一批廢人...
善用公幣...
長俸收大筆錢之後,仲要每月出糧,年年加人工到死

長俸公務員亦好似好難炒,長俸穩袋 … 之前果單非禮女傭嘅都好似無炒 … 聽講係有法例保障長俸,只要唔係貪污,一般犯刑事法、殺人放火、濫用職權都會有長俸㗎

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2022-5-5 10:01 發表

呢個我又唔同意

你唔好睇少香港D學校入面既黑暴黃C, 楊潤雄開始時的確係癈, 但係學左咁多年叫做懂得硬起來, 如果而家又再換一個新既, 恐怕又要再一次俾黑暴黃C 愚弄幾年
我覺得家超, 會搵個強淨啲嘅, 嚟睇住教育呢範.

陳笑恥 劏房波 垃圾星 你三件高薪低能一定要清除

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]