• 瀏覽: 1,622
  • 回覆: 16
死澳洲佬擺明挑釁玩野 ! 中國幾時武力威脅你 ?! 又係老美套路唯恐天下不亂 !

防長達頓(Peter Dutton)4月25日指由於來自中國的威脅及俄羅斯入侵烏克蘭引發的全球不安全,澳洲需為戰爭作準備。中國外交部26日回應稱,澳方個別政客慣於通過發表抹黑中國、鼓吹戰爭的瘋狂言論來謀取政治私利。中國外交部發言人汪文斌主持例行記者會時,有記者就澳洲防長達頓的涉華表態提問,汪文斌回應表示,澳方個別政客慣於通過發表抹黑中國、鼓吹戰爭的瘋狂言論來謀取政治私利,他指這種卑劣做法中國人民看得很清楚,國際社會也看得很清楚。達頓4月25日在昆士蘭州(Queensland)一個活動上表示,由於來自中國迫切的威脅,及俄羅斯入侵烏克蘭引發的全球不安全,澳洲需要為戰爭作準備,他指「你能保持和平的唯一方法是為戰爭作準備,並讓國家變得強大」。

原文網址: 中澳關係|澳洲防長稱為應對中俄威脅需備戰 北京:瘋狂言論 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/763617

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/763617/中澳關係-澳洲防長稱為應對中俄威脅需備戰-北京-瘋狂言論

係咪有幻覺幻聽呀,及早治療吧,有得醫的,我都好番好多了~~

備乜鬼戰,剩係中或者俄已經搞掂你啦!

呢條達頓又係同空氣握手嗰種..

廢話,居安思危就必然㗎啦,早前先派咗戰艦去南海同盟友演習,若果無備戰心態,澳洲點解要參與演練。又或者有其他國家嘅戰機飛入你領空,你會否第一時間派軍機升空攔截呢,唔好話我知連呢啲咁簡單嘅國防知識都無呀

講出嚟真係唔怕畀人笑嘅

我十分相信澳洲國防部一定會定期進行軍事訓練,否則真係打起上嚟,點算

呢件光頭怪胎次次都咁講喇 理佢都嘥氣呀, 最仲要澳洲就大選啦, 垃圾政棍冇中國係生存唔到㗎嘛全世界都知啦

西人又雙標, 響烏克蘭起生物實驗室就覺得冇問題, 同個島仔合作就發晒癲.

澳洲有妄想被逼害症

但中國打都冇打你就話中國威脅, 如果真係有國家有一日真係打澳洲嘅話你班政棍肯定第一個著草去尾國, 都係嗰句啦你個弱智森快啲拿納稅人啲錢去你主人尾國到啦

咁要立即徵兵,準備開戰

乜駛中俄出手既咩? 澳洲人聚埋果幾個城市, 搵肥仔金掟幾個核彈去已經搞掂.

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-4-26 20:48 發表
廢話,居安思危就必須㗎啦,早前先派咗戰艦去南海同盟友演習,若果無備戰心態,澳洲點解要參與演練。又或者有其他國家嘅戰機飛入你領空,你會否第一時間派軍機升空攔截呢,唔好話我知連呢啲咁簡單嘅國防知識都無呀

我十分相信澳洲國防部一定會定期進行軍事訓練,否則真係打起上嚟,點算
其實中國亦要備戰美澳入侵中國,所以中國軍演亦係必需。

以罪犯國人口,經濟力量玩軍備競賽死硬,中國同佢玩,消耗晒澳洲佬老本然後斷佢糧。唔批簽証或唔承認澳洲學歷,經濟即刻死晒!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2022-4-26 21:25 發表

其實中國亦要備戰美澳入侵中國,所以中國軍演亦係必需。
x2

咁咪攞呢攪囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]