• 瀏覽: 2,791
  • 回覆: 22
探月工程不是步兵打槍,沒有上千億根本玩不起來,還是少做夢為好。

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2022-4-25 12:20 發表

喔,原來又係扮愛國

你美國幾時放棄探月了?剛不久才傳出美國探月火射試射失敗
正確係兩個禮拜~三次失敗

https://youtu.be/BXScordH0N4

引用:
原帖由 真面目 於 2022-4-25 12:28 發表

如果中國軍費也有8千億美元,我不反對搞登月計劃,問題是軍費都不足,搞什麼狗屁探月工程。
老美而家欠大陸美債係1.07萬億美元呀!! 你知唔知呀??

引用:
原帖由 真面目 於 2022-4-25 12:31 發表
探月工程不是步兵打槍,沒有上千億根本玩不起來,還是少做夢為好。
在月球建軍事基地,是建立太空軍的第一步啊。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-4-25 12:31 發表
也只有黃絲愛發夢,我地中國人好實際,講得到做得到,又有利益

我地中國發展太空很對,睇下你幾不滿就知道啦, 我知道既,如果有一日,中俄在月球起基地,你地心會碎,民主自由既歐美高一等既謊言都吹唔到落去

啲撚屌最叻就係知都扮唔知, 唔係點收錢帶風向呀.

引用:
原帖由 真面目 於 2022-4-25 11:55 發表

應該先擴充海軍,其它都是無聊投資,分散資源,過份好大喜功是錯誤。
錯了,如果核戰爭開始,需要住的地方。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-4-25 08:26 發表
探月是資源浪費,現在要集中資源對抗美帝。
我地大把錢怕條黃毛咩!
人地做唔倒,我地就係獨市!
開多喲職位吸納全球專才,先係世界第一神國!
我地博士專才先有機會上神洲大彎區大展拳腳!
武器發展都係太空任務既成果!依嗰係人都知啦!
無錢叫窮只係有喲末落納粹臭西國呃愚民既口!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]