• 瀏覽: 1,119
  • 回覆: 23
【Now新聞台】內地周五新增24326宗新冠病毒本土感染,上海的個案輕微回升,而在北京,兩日內新增20宗病例,當局指病毒已隱匿傳播一周,預計陸續會發現病例。

領導人之前都走左去海南島,唔知係咪約左林鄭一齊食海南雞飯

新聞來源連結:

https://news.now.com/mobile/international/player?newsId=473729

已經係風土病.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-4-24 08:16 發表
已經係風土病.
有全民檢測 
時空伴隨者
實名健康碼
國內一定會戰勝病毒清零的

北京有冇封城?

引用:
原帖由 bestwin61 於 2022-4-24 09:05 發表
北京有冇封城?
幾十宗以下,還可以通過跟蹤隔離

幾百宗,就需馬上封城
過千宗先封,就像上海

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-4-24 09:07 發表

幾百宗,就需馬上封城
過千宗先封,就像上海
一封就不係呢個數

咱們有科興蓮花清瘟動態清零全宇宙最安全就係中國

病毒無眼,上海爆疫,北京一樣可以爆到七彩

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-24 09:03 發表

有全民檢測 
時空伴隨者
實名健康碼
上海成個月,日日檢,清到零未?

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-4-24 09:07 發表

幾百宗,就需馬上封城
過千宗先封,就像上海
支持北京封城

引用:
原帖由 gn00260418 於 2022-4-24 09:16 發表

上海成個月,日日檢,清到零未?
可能網格管理範圍太大
建議手機上要設定
任何人移動多個十米
就要捉去方倉醫院

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-24 09:03 發表

有全民檢測 
時空伴隨者
實名健康碼
其實只要定時補加強針, 再加埋有特效藥, 唔會有重症冇死人, 到時都唔使堅持清零.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-4-24 09:45 發表

其實只要定時補加強針, 再加埋有特效藥, 唔會有重症冇死人, 到時都唔使堅持清零.
首要條件係針要係堅。藥要係勁。
連花清瘟自己都出黎講
世衛建議使用係謠傳

呢個病毒真係太狡猾,啲都唔得放鬆警惕

引用:
原帖由 花露水 於 2022-4-24 08:00 發表
【Now新聞台】內地周五新增24326宗新冠病毒本土感染,上海的個案輕微回升,而在北京,兩日內新增20宗病例,當局指病毒已隱匿傳播一周,預計陸續會發現病例。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/VIR-CN-220423-22.jpg

領導人之前都走左去海南島,唔知係咪約左林鄭一齊食海南雞飯: ...
香港病毒反攻大陸,感成功?中國根本冇能力清2百萬黃人,將來一定大手尾

主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]