• 瀏覽: 1,307
  • 回覆: 10
+5
港區人大代表、前海館理局香港事務聯絡官洪為民今年1月舉行過百人生日派對,部分人違反「口罩令」和沒有使用「安心出行」,其後有參與者確診。

呢邊完事,但國泰果邊仍然不了了之,識阿木木太真係唔同

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... -涉事餐廳認違防疫例-被罰款6000元

犯法唔緊要,最緊要識木木太

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-22 19:29 發表
搞到周圍到係
罰少過1萬
國泰始作俑者更加唔駛罰

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-22 19:34 發表

國泰保持人流物流係必須
生日Party唔係必須
國泰無管理好佢嘅職員犯法,引發香港第五波疫情始作蛹者,但係到而家都扮傻不了了之,害死9000條人命,香港人係唔會忘記。

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-22 19:44 發表

國泰唔做物流會影響到市民生活
呢班友唔搞生日係唔會影響到市民生活
正常人係會嬲呢班人多過國泰囉
明白未?
依家有好港獨黃絲潛伏,林鄭呢屆政府在律政,醫療等明顯多番失誤,但潛伏者亦不斷支持,更稱得到中央默許,目的是將施政失誤推到中央管治,將社會民憤帶風向到中央政府,居心叵測,軟性埋下仇視政府,反國家種子

平時記得cap圖,起留言紀錄,報國安,網上煽動及提供平台協助都是違反國安法,留言者串謀犯法,一隻曱甴都不能放過。

睇路未。

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-23 22:26 發表

我唔識你咁多陰謀論
政府做既事係絕大多數人認同
跟本就唔會有問題
例如 派錢
有人反政府派咩?
咪扮嘢喇,乘機反政府咪反政府咯,你哋嘅留言同戶口已經上報國安,網上煽動及提供平台協助都是違反國安法,留言者串謀犯法,慢慢等拍門,一隻曱甴都不能放過。

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-24 09:26 發表

你覺唔覺得自己係一個正常人?
最後的報復!
屈頴妍

聘過外傭的人,應該都有經驗:如果因為不滿表現要辭退家傭,必定要即時解僱、即場執包袱,因為放個心有不甘的炸彈在家,害苦的只是自己。

所以,當特首說出那句「下屆政府檢討抗疫,我願意提供意見……」時,我終於明白,為甚麼早前林鄭會提出一連串讓世人驚愕的與病毒共存措施。

就像一個孩子下棋下到了最後要輸那一步,忽然把棋盤推倒,唔玩了,大家冇得玩,你亦冇贏到。

今年二月,確診個案每日六百多宗的時候,政府宣佈收緊所有限聚令,食肆兩人一枱、不開晚市、大部份處所要關閉、學校改上網課……個半月後,香港日日確診過萬,死亡人數七千,林鄭忽然宣佈,下個月一切復常,飛機復飛、孩子復課、所以停業的都復業……大家可以去街街、去飲食、去游水、去健身、去旅行,專家還說七月可以除戴口罩。

沒有人明白這是甚麼邏輯,沒人夠膽解釋這雙重標準,我只知道明天大家就可以搭飛機,所以之前兩年苦守的貞操、響了兩年嚇到大家精神失常的警報,通通卸除了。

好多人爭相問「點解」?
林鄭和撐林鄭的胡扯一輪帶大家遊花園,基本上沒一個解釋可以說服人。

直至那句:
「下屆政府」,我們終於明白了,這是一個不被續約的家傭,在這家庭施以最後的報復。

一個決定,看出一些人的「心地」。
上屆政府離開前,為下一任DQ了幾個鬧事議員、掃了無數地雷,為繼任者開個好局,榮耀歸你,功勳也歸你。

今屆政府,在最後日子,卻狠下手段,留一個爛無可爛的攤子給下一屆,四月通航、七月除罩,起碼讓習大大來不了港,我得不到的,你也別旨意得到,一個失寵女人的瘋癲,大家今日見識到了。

https://hd.stheadline.com/news/c ... /專欄-屈穎妍-最後的報復-人生馬拉松

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-24 09:26 發表

你覺唔覺得自己係一個正常人?
咪扮嘢喇,你知唔知你班小黃甴最俾人睇小嘅係乜嘢,就係每次做咗又唔敢認。你哋嘅問題,政見只是排第二,最大問題係你哋低啊

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-4-24 09:44 發表

咁你有冇報國安
屈頴妍反政府?
你知唔知你班小黃甴最俾人睇小嘅係乜嘢,就係每次做咗又唔敢認。你哋嘅問題,政見只是排第二,最大問題係你哋低啊

引用:
原帖由 涼鎮鷹 於 2022-4-24 21:41 發表

好過死差佬只識咸濕
手joke又出醜🤭🤭🤭

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-4-24 21:08 發表
只象徵性罰舔共狗畜

🤭🤭🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]