• 瀏覽: 1,119
  • 回覆: 16
+3
係日本死左啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-4-20 12:20 發表
係日本死左啦
生劏一塊塊肉割落嚟嗰隻,仲要喺旁邊即食

有班人仲等緊食鯨魚刺身

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-4-20 12:20 發表
係日本死左啦
真好彩,好多人去拯救,科學化拯救,已經成功拖回大海,仲要離岸好遠先解繩,絕對安全。

引用:
原帖由 暗之陽腸 於 2022-4-20 13:16 發表
有班人仲等緊食鯨魚刺身
利申先-日本去過幾次姐, 100%唔係咩7達人

唔覺好多日本人食.........

引用:
係日本死左啦
慘不忍睹

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 20-4-2022 12:16 發表
今日(19日)上午8時許,浙江寧波市象山縣有鯨魚擱淺。寧波漁政執法人員馬孟華介紹,鯨魚長超過15米,體重估計有30噸,目前尚未明確是否屬抹香鯨。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220419/593138318661652480407385.jpeg/w-wEaeywBUFOkNHlfUwvUOKyNM1B18A4VYg-MFWIPjA?v=w1280r16_9
4月20日5點30分救援成功,象山擱淺鯨魚“回家”咯!
https://china.huanqiu.com/article/47g93c1pSHe

救返就好
聽聞如果集體擱淺,救返又會再衝上岸

擱淺都冇辦法救援

引用:
原帖由 krolik 於 2022-4-20 12:36 發表

最憎,喺鄉村地方廚師對住鏡頭稱讚牛牛生活喺優美環境,牛牛好得意,轉頭攞件牛扒出嚟教人點煮食。

引用:
原帖由 krolik 於 2022-4-20 12:36 發表

日本啲嘢真係好變態
又令我諗起劏美兵人肉生片嗰單,後嚟大難不死嘅其中一個美兵做咗總統,訪日時魚生招待,總統當場嘔咗出嚟
仲有青蛙嗰啲
恐怖到嚇死人

引用:
原帖由 s336990 於 2022-4-20 13:30 發表
救返就好
聽聞如果隻體擱淺,救返又會再衝上岸
內傷會令牠失方向

引用:
原帖由 s336990 於 2022-4-20 13:30 發表
救返就好
聽聞如果隻體擱淺,救返又會再衝上岸
所以拖出好遠先解繩

引用:
原帖由 007star 於 2022-4-20 13:33 發表

內傷會令牠失方向
oh no
希望呢隻唔係內傷

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]