• 瀏覽: 2,954
  • 回覆: 60
+3
香港「劍神」張家朗繼去年在東京奧運勇奪金牌後,9個月後再實現目標,登上「世一」寶座,成為香港首名世界第一男劍手。劍神、劍神,張家朗以往總謙

恭喜家朗

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時體育/740650/張家朗登世界第一-繼江旻憓後第二位世一劍手-寫香港劍神新章

可以為到香港爭光, 叻仔.

香港總有人才出~~

實至名歸,睇下之前個唔多專業既tvb記者對住鏡頭發晒姣就知啦!!

陳小姐有冇去示愛?

恭喜 !  

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-4-18 12:33 發表
陳小姐有冇去示愛?
網上表示, 哈哈哈!

引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-4-18 12:20 發表
香港人,加油
香港人都可以

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-4-18 12:21 發表
可以為到香港爭光, 叻仔.
越來越中意佢

引用:
原帖由 剎華 於 2022-4-18 12:21 發表
香港總有人才出~~
一向都可以, 以前可能只係缺乏信心, 但係今次嘅世一, 帶動到其他人嘅士氣, 我覺得呢個係香港運動界嘅轉列點

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-4-18 12:24 發表
實至名歸,睇下之前個唔多專業既tvb記者對住鏡頭發晒姣就知啦!!
咁張家朗的確係有吸引人之處
多女仔鍾意都唔出奇

引用:
原帖由 karenchan 於 18-4-2022 12:45 發表

一向都可以, 以前可能只係缺乏信心, 但係今次嘅世一, 帶動到其他人嘅士氣, 我覺得呢個係香港運動界嘅轉列點
對哦,香港雖小,但人傑卻不少。運動界也拿過不少獎項的。

引用:
原帖由 剎華 於 2022-4-18 12:48 發表

對哦,香港雖小,但人傑卻不少。運動界也拿過不少獎項的。
攞冠軍真係聽唔少, 但係世界排名第一真係唔容易, 同埋佢應該係初初起步, 之後落嚟等住大把人挑戰佢

引用:
原帖由 karenchan 於 18-4-2022 12:50 發表

攞冠軍真係聽唔少, 但係世界排名第一真係唔容易, 同埋佢應該係初初起步, 之後落嚟等住大把人挑戰佢
年青人,有雄心有魄力,得既!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]