• 瀏覽: 3,272
  • 回覆: 62
+2
    警方馬鞍山警區人員凌晨約12時半在馬料水公眾碼頭附近進行「朝陽」行動,打擊單車違例及向違例停泊車輛抄牌,其間警員發現一輛電動滑

.
傻人揸小型電動車沖擊警員,今次真係唔做你都唔得!

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... -男子駕電動滑板車收掣不及撞傷警員被捕

其實香港法例好落後,不少地方係鼓勵這些新型電動設施作為短程交通工具,但香港卻沒有相關法例給人使用

發雞盲嘅咩,凌晨時份都唔多人,咁大條路都仲撞到人,抵拉!

恐襲

香港是否全球唯一禁電動滑板車的大城市?

咁都撞到, 抵L死啦.

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2022-4-18 08:39 發表
香港是否全球唯一禁電動滑板車的大城市?
其實試行緊,不過以香港政府辦事能力

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0222_00822_001.html

衰多項

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-4-18 08:32 發表
其實香港法例好落後,不少地方係鼓勵這些新型電動設施作為短程交通工具,但香港卻沒有相關法例給人使用
你想行街被電動滑板車撞?

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-4-18 09:16 發表

你想行街被電動滑板車撞?
單車都會撞死人

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-4-18 08:32 發表
咁香港又唔似人哋d地方咁人少路寬丫嘛!
更何況,香港人又有幾遵守法例呢?限聚令、口罩令,隨地掉垃圾,行山行到成個山頭都都係垃圾!

《國安法》重犯。

單車L又名路權L
車路,行人路,地鐵,火車,巴士
道道都是佢哋專用㗎
佢哋大L晒㗎
其他人係阻著佢

引用:
原帖由 terada 於 2022-4-18 09:44 發表
單車L又名路權L
車路,行人路,地鐵,火車,巴士
道道都是佢哋專用㗎
佢哋大L晒㗎
其他人係阻著佢
無法無天呀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]