• 瀏覽: 22,811
  • 回覆: 220
+4
英國與盧旺達政府簽署協議,非法抵達英國的人士,在難民申請正式有裁決前,將被送往盧旺達暫居。 在計劃下被送往盧旺達的人,受到當地法律保護,將可獲得就業及社會衛生保障服務;英國承諾為計劃撥款,有關資金將用於語言課程及專業技術培訓。 英國政府因為這項新政策,面對猛烈批評,輿論對計劃涉及的成本及盧旺達的人權...

黃曱手足會唔會攞唔到居留櫂,被送去盧旺達呢?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1644090-20220415.htm

咁咪幾好,香港班曱甴可以去唔旺達,話唔定會見到廢青安

送啲 bnoer 去盧旺達等佢地喺嗰度整個小香港好啊

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-4-15 09:31 發表
送啲 bnoer 去盧旺達等佢地喺嗰度整個小香港好啊
盧旺達最出名既係乜野呢?

引用:
原帖由 starr 於 2022-4-15 09:46 發表

愛滋.

不如送去 [污黑爛] 幫司機打仗喇, 死唔去嗰班唔使審批, 俾個小陰蒂榮譽市民身份.

香港係咪應該跟隨英國既人道主義,將假難民送往盧旺達?

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-4-15 09:54 發表
香港係咪應該跟隨英國既人道主義,將假難民送往盧旺達?
香港人在盧旺達當了酒店大亨............!!
就氣候來說比英國好...........!!

引用:
原帖由 starr 於 2022-4-15 09:19 發表
英國與盧旺達政府簽署協議,非法抵達英國的人士,在難民申請正式有裁決前,將被送往盧旺達暫居。 在計劃下被送往盧旺達的人,受到當地法律保護,將可獲得就業及社會衛生保障服務;英國承諾為計劃撥款,有關資金將用於語言課程及專業技術培訓。 英國政府因為這項新政策,面對猛烈批評,輿論對計劃涉及的成本及盧旺達的人權...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1644090_1_L_20220415072024.jpg
應該會送關塔那么基地

死曱甴仲唔快啲偷渡去英國?

引用:
原帖由 starr 於 2022-4-15 09:46 發表

有非洲瑞士之稱............當地的草原及天氣優勢是很好的說....!!

早年的戰亂及瘟疫比外界一個很差的印象.........其實當地並沒有想像之中差.....!!
當地有一定數量的香港人定居...........!!

香港要參考下,每年咁多聲稱難民來

開荒牛,華工血淚史again

引用:
原帖由 聞煮燃吝豉油 於 2022-4-15 09:53 AM 發表
不如送去 [污黑爛] 幫司機打仗喇, 死唔去嗰班唔使審批, 俾個小陰蒂榮譽市民身份.
Good idea

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]